Botoșănean amendat de polițiști după ce a sunat de patru ori la 112 sesizând un aspect neconfirmat

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au desfășurat activități pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică și pentru combaterea faptelor antisociale, informează Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani.

Forțele de ordine au intervenit la 43 de evenimente, 40 dintre acestea fiind sesizate prin apel la 112.

În urma activităților desfășurate, pe raza întregului județ, au fost aplicate 107 sancțiuni contravenționale, în valoare de 41.000 de lei și au fost reținute 12 permise de conducere, cele mai multe dintre acestea fiind aplicate pentru abateri la regimul rutier.

„Atragem atenția asupra modului de utilizare a Serviciului Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112 și vă reamintim faptul că apelarea acestuia se face doar în situația în care este necesară intervenția forțelor de ordine, apelarea abuzivă sau nejustificată este sancționată cu amendă care poate ajunge până la 4.000 de lei”, a precizat agent principal de poliție Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Botoșani.

În cursul zilei de ieri, 7 persoane au fost sancționate pentru apelare nejustificată sau abuzivă a numărului de urgență 112, cu amendă în valoare de peste 10.000 de lei, iar 5 persoane au fost avertizate în scris cu privire la utilizarea numărului de urgență.

Una dintre persoanele sancționate a apelat în mod nejustificat S.N.U.A.U 112 de 4 ori, sesizând un aspect care nu s-a confirmat și nu necesita intervenția forțelor de ordine.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Soluția găsită de șefii din educație pentru rezultate mai bune la examenele naționale în județul Botoșani!

Monday, 7 October 2024

Rezultatele la examenele naționale la nivelul județului Botoșani au fost mulțumitoare în anul școlar 2023 – 2024. Procentul de promovabilitate a fost mai ridicat la examenul național...

Șeful pompierilor botoșăneni, după intervențiile la Galați: „Asta este încă o calitate a salvatorului” (video)

Monday, 7 October 2024

La finalul lunii septembrie zeci de pompieri din Botoșani și-au unit forțele pentru a interveni în sprijinul cetățenilor din județul Galați, alături de salvatori din întreaga țar...

Șeful IJJ Botoșani despre jandarmii pe cale de pensionare. „Asta este ceea ce ne dorim” (video)

Friday, 4 October 2024

Deficitul de personal este resimțit și la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani, la fel ca în celelalte structuri MAI, însă nu într-un procent semnific...