Botoșănean ajuns „vedetă” în presa internațională, după ce a fost prins băut la volanul unui tir (video)

Ceilalți participanți la trafic au fost puși în pericol de mersul haotic al șoferului român.

Un șofer de TIR, din județul Botoșani, a ajuns „vedetă” în presa internațională, după ce a fost prins băut la volan, în Marea Britanie.

Omul conducea haotic și ar fi fost la un pas să lovească și alți șoferi. Oprit și testat, s-a dovedit că depășise de patru ori limita permisă de alcool la volan în Anglia.

Șoferul român a fost oprit de un agent în apropiere de Aycliffe Village, în comitatul Durham. Acesta a tras mașina lângă TIR, a coborât și i-a cerut șoferului să facă la fel.

Înainte de acest moment șoferul conducea haotic. În timp ce era urmărit a urcat cu roțile din dreapta peste bordura unui sens giratoriu, iar remorca s-a înclinat periculos.

Șoferul în vârstă de 38 de ani, originar din Botoșani, a fost testat cu un aparat de tip etilotest, se pare de două ori. De fiecare dată a ieșit o alcoolemie de aproape patru ori mai mare decât limita permisă la volan în Anglia.

Cazul a fost mediatizat în presa din Marea Britanie. Polițiștii spun că au ajuns pe urmele individului sesizați de alți șoferi aflați în trafic care aproape au fost loviți de acesta.

Pe lângă o pedepsă de două săptămâni de închisoare cu suspendare, bărbatul nu mai are voie să conducă timp de trei ani în Marea Britanie și trebuie să plătească 200 de lire cheltuieli de judecată.

Șoferul a precizat că traversează o perioadă grea din punct de vedere emoțional și că în cei 18 ani de când conduce mașini de mare tonaj nu a băut niciodată, potrivit Știrile ProTv.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani: Negocierea colectivă este obligatorie!

Thursday, 19 September 2024

În cazul în care intr-o unitate nu există contract colectiv de muncă, angajatorul sau orice altă persoană îndreptățită  să participe la negocierea colectivă, conform pr...

AJPIS Botoșani: Bani în Trezorerie pentru plata indemnizațiilor și a alocațiilor!

Thursday, 19 September 2024

Suma totală platită este de 6.300.570  de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc: - Alocația lunară de plasament - Alocația lunară de plasament pentru copilul cu hand...

Alexandra Huțu, PSD: „Rezultatele premierului Ciolacu, recunoscute la nivel european prin funcțiile obținute de România în Comisia și Parlamentul UE”

Thursday, 19 September 2024

„Domeniul pe care îl va administra este unul dintre cele mai importante la nivel european - Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie - cu un buget de 23...