Botoșănean aflat în carantină la Agafton : “Aici este un focar de infecție. O să ieșim la plimbat gândacii, dar nu avem lesă" VIDEO

Botoșănean aflat în carantină la Agafton : “Aici este un focar de infecție. O să ieșim la plimbat gândacii, dar nu avem lesă" VIDEO

Mărturiile șocante ale unui botoșănean care a fost cazat noaptea trecută în spațiul de carantină de la Agafton au fost făcute publice, în mediul on-line, în această dimineață.

Botoșăneanul a postat pe internet condițiile mizere în care sunt carantinați oamenii, dovedind cu imagini și filmulețe condițiile îngrozitoare din acest spațiu.

“Focarul de infecție”, așa cum l-a numit acest om aflat în carantină la Agafton, nu poate fi destinat ca spațiu de trai și de izolare decentă, în condițiile în care “saltele sunt extreme de murdare și pătate, păturile sunt rupte, mobilierul din cameră este stricat, instalația sanitară este defectă iar apa caldă lipsește, cada și grupul sanitar nu sunt dezinfectate  iar pe pereți sunt urme de sânge”, spune botoșăneanul care a dat nenumărate exemple foto cu gândaci de pe sub paturi și paturi distruse. 

Pentru ei, scenariul pare desprins dintr-un film de groază în ideea în care acești oamenii au plecat din România pentru a-și găsi un trai mai bun și mai decent decât în țară, iar la întoarcere au constat că aici nu s-a schimbat nimic, iar în carantina forțată nu au nici cele mai elementare condiții de igienă pentru a se asigura că nu dobândesc alte boli.

Iată și cele două filmulețe postate de botoșănean: