Botis a demisionat!

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a demisionat din funcţie, miercuri dimineaţă, după o nouă discuţie cu premierul Emil Boc în care acesta i-a sugerat renunţarea la funcţie în contextul scandalului izbucnit legat de angajarea soţiei sale într-un proiect european, anunta Mediafax.

Asociaţia Parteneriat Euroactiv Bistriţa are sediul pe strada Cloşca nr. 3 din Bistriţa, adresă la care locuieşte şi ministrul Ioan Botiş. Această asociaţie a participat vineri la Bursa locurilor de muncă, organizată de AJOFM Bistriţa, fiind reprezentată de Alina Căpraru, şefa de cabinet a deputatului Ioan Nelu Botiş. Organizaţia implementează un proiect numit "Şansa la demnitate", finanţat de Uniunea Europeană, Guvernul României şi Fondul Social European POSDRU 2007-2013.

Asociaţia are la dispoziţie 2,13 milioane de lei (21 de miliarde de lei vechi) din care 1,9 milioane de lei fonduri nerambursabile din partea Uniunii Europene, 187.700 de lei bani de la bugetul naţional (circa 2 miliarde de lei vechi). Contribuţia beneficiarului este de 44.000 de lei.

Minstrul Muncii, Ioan Botiş, a declarat luni pentru MEDIAFAX, că din punct de vedere juridic nu are nicio legătură cu ONG-ul care a primit fonduri UE şi la care consilier de proiect este soţia sa, menţionând că nu există conflict de interese, dar dacă va fi afectată imaginea PDL, demisionează.

"Chiar dacă nu este vorba de un conflict de interese, trebuie luată în calcul varianta demisiei, întrucât un astfel de subiect dezbătut în mass-media nu face bine imaginii partidului. Dacă este o problemă de moralitate şi afectează partidul, îmi dau demisia fără discuţii", a spus Botiş.

 

El a precizat că asociaţia foloseşte o cameră din imobilul în care locuieşte el în Bistriţa, dar pentru acest lucru nu primeşte niciun ban.

Botiş a mai spus că asociaţia are un sediu care momentan este ocupat de nişte utilaje şi de aceea foloseşte temporar o încăpere din locuinţa sa pentru întâlniri.

"Din luna august (2010, n.r) cred că s-au mutat. Ocupă doar o cameră, în care se întâlnesc. Nu ne cer bani, nu am nicio treabă. Asociaţia este o iniţiativă pe care am susţinut-o de cand eram la Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă", a spus ministrul.


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Panică în zona Gării Botoșani, incendiu în sediul unei societăți comerciale! (Foto, Video)

astăzi, 14:40

Un incendiu violent a izbucnit ,luni, 28 octombrie, la prânz, în subsolul unui bloc de pe strada Gării din municipiul Botoșani. Arhiva unei societăți comerciale, piese de mobilier...

Până pe 31 octombrie se fac înscrieri pentru Festivalul-Concurs de creație și interpretare a Piesei de Teatru într-un Act ”Mihail Sorbul”!

astăzi, 13:43

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani, reamintește persoanelor interesate, că se pot face înscrieri pentru Festivalul-Concurs de Creație și Int...

Bicicliștii botoșăneni luați în vizor de polițiști, au fost sau nu ,,cuminți” în trafic!

astăzi, 12:37

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, împreună cu subunitățile de profil au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere care au drept cauze generatoare ab...