Botezatu, numit oficial in conducerea ISJ. Hunca si Prajinariu parasesc institutia!

Botezatu, numit oficial in conducerea ISJ. Hunca si Prajinariu parasesc institutia!
Incepand cu data de 1 septembrie 2010, Daniel Botezatu preia mandatul de inspector general adjunct, numit prin detasare in locul lui Gheorghe Carmocanu. Pentru postul de inspector educativ, ocupat in ultimii ani de Daniel Botezatu, este propusa Alexandra Hrincescu, coordonatorul educativ de la Grupul Scolar "Dimitrie Negreanu" Botosani.

Printre schimbarile in echipa ISJ Botosani mai figureaza plecarea Mihaelei Hunca (Management educational si evaluare institutional), despre care va informam in urma cu cateva zile, dar si a Mihaelei Prajinariu (Proiecte educationale si programe comunitare), care paraseste Inspectoratul pentru postul de director adjunct la Colegiul National "A.T.Laurian". Daca Mihaela Hunca va fi inlocuita de Cristina Manolache (metodist la Casa Corpului Didactic Botosani), locul Mihaelei Prajinariu va ramane liber, urmand ca departamentul sa functioneze cu un singur inspector, acela fiind Rodica Mighiu. De asemenea, preotul Visarion Vizitiu, de la disciplina Religie, a fost inlocuit de pr. Petru  Georgel Chichioaca, de la Seminarul Teologic Dorohoi. Totodata, in urma cu cateva zile, era data drept sigura si eliberarea din functie a Elenei Filipescu, inspector scolar pentru Invatamantul preprimar.

Mihaela Hunca pleaca din ISJ: Politic e clar ca nu corespund

Au beneficiat de prelungirea mandatelor Ada Alexandrina Macovei, pentru functia de inspector general, precum si Horia Negrescu, pentru cea de inspector general adjunct.

"Am primit ordin de numire cu data de 1 septembrie, in care se precizeaza ca am fost detasat incepand cu aceasta data in functia de inspector general adjunct, pana la organizarea concursului, dar nu mai tarziu de sfarsitul anului scolar 2010-2011. Increderea si insistentele doamnei inspector general Ada Macovei m-au determinat sa accept aceasta functie. Am avut o discutie saptamana trecuta cu doamna Ada Macovei, initial am refuzat postul, dar mi s-a acordat un ragaz de gandire pana lunea aceasta. Duminica dupa-amiaza am luat decizia de a accepta aceasta functie", a spus Daniel Botezatu.

Se pare ca in decizia fostului inspector educativ a contat mult cine ii va prelua atributiile, astfel ca, spune Daniel Botezatu, a fost aleasa deja persoana care sa continue proiectele incepute in acest domeniu, dar care sa nu fie aleasa pe criterii politice.

"Am rugat-o pe doamna Macovei, ca o conditie, ca in locul meu sa vina un profesionist ca inspector educativ. Ne-am gandit amandoi la aceeasi persoana, Alexandra Hrincescu, coordonator educativ la "Dimitrie Negreanu". A fost metodista mea si are o mare experienta. Am tinut sa nu fie politizat acest post, sa fie cineva cu experienta", a completat Daniel Botezatu.

Fostul inspetor educativ face mentiunea ca, desi a fost numit in locul lui Gheorghe Carmocanu, nu va prelua si atributiile acestuia. "I-am spus doamnei Macovei ca prefer inspectia scolara, acolo unde am o oarecare expertiza dobandita in cei aproape 9 ani de inspectorat. Mi-as dori sa vin la Compartimentul de Curriculum si Controlul asigurarii calitatii, care este fostul departament de Inspectie scolara. Probabil voi face schimb de atributii cu domnul Negrescu", a conchis noul inspector general adjunct.
 
 

 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Razie noctură a polițiștilor rutieri pe străzile din Botoșani! (foto)

astăzi, 13:12
1

În noaptea de 1 spre 2 mai 2024, polițiștii din cadrul Biroului Rutier, împreună cu Biroul de Ordine Publică, Șecțiile de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani și 3 Hlipiceni și cu poli...

Uluitoarele ouă „închistrite” de Rogojești și faima lor europeană. Cum a ajuns un cătun din Botoșani capitală culturală!

astăzi, 11:47
43

Cătunul Rogojești, din județul Botoșani, nu are cine știe ce faimă în România, deși la nivel european este considerat un adevărat miracol cultural.Mica așezare este situată l...

Delicii sănătoase: secretul din spatele succesului laboratorului de patiserie "Cuptorul Nelei" (galerie foto)

astăzi, 11:05
232

Cu o viziune clară, Nela Andrici, inginer în industria alimentară, a înființat un laborator de patiserie specializat în produse din aluat dospit, oferind o gamă diversificată de...