Boschetari culeși de pe străzi de polițiștii locali-FOTO

Boschetari culeși de pe străzi de polițiștii locali-FOTO
Polițiștii locali botoșăneni au organizat, în noaptea de miercuri spre joi, o razie pe străzile din municipiu și în zonele frecventate de oamenii fără adăpost. Majoritatea boschetarilor au fost cazați în spațiile puse la dispoziție de Primărie, însă mai sunt și persoane care refuză cu îndârjire un ajutor și preferă să doarmă sub cerul liber, la -20 de grade Celsius.





Miercuri noaptea, polițiștii locali au găsit doi bărbaţi, unul în fosta discotecă din parc, iar celălalt între ruinele fostelor sere, dormind sub cerul liber și învelindu-se doar cu un celofan.

Primul bărbat, în vârstă de 46 de ani, locuieşte de ceva timp în fosta discotecă din parc. Şi-a improvizat un pat din nişte canapele rupte şi era învelit cu o plapumă găsită pe la ghenele de gunoi. Spune că până anul trecut a locuit cu părinţii într-un apartament de pe strada Aleea Nucului, dar de vreo două-trei luni a ajuns în stradă. Părinţii au vândut apartamentul şi s-au mutat la ţară, iar el a refuzat să meargă preferând să ajungă pe stradă. S-a adăpostit în această locaţie unde sunt zeci de câini, iar şobolanii mişună la tot pasul.

Timp de câteva minute, poliţiştii au încercat să-l determine să meagă la un centru, dar a refuzat categoric.

Cel de-al doilea bărbat găsit, dormea dirct pe zăpadă, în zona fostelor sere din Parcul Mihai Eminescu. Era învelit cu nişte pungi şi spunea că nu îi este frig. A refuzat în primă fază să meragă, dar după câteva minute de negocieri a acceptat să meargă, doar dacă nu va fi dus la Spitalul de Psihiatrie.

A fost solicitată o ambulanţă care l-a transportat până la Administraţia Taberelor.

Cazat într-o cameră încălzită, în care mai erau câţiva oameni ai străzii, bărbatul nu a fost foarte impresionat şi a spus că se va întoarce în stradă.





Primăria a pus la dispoziţie două spaţii pentru cazarea persoanelor fără adăpost. În evidenţele noastre se află 65 de persoane fără adăpost. O parte dintre acestea, la începutul iernii au plecat pentru că nu erau din Botoşani. La ora actuală, centrul de noapte este ocupat până la refuz, iar la Direcţia Taberelor în fiecare seară se prezintă câte şase persoane fără adăpost. Deja s-au obişnuit, pleacă în timpul zilei iar seara revin. Există persoane care refuză, dar faţă de anii precedenţi au început să vină singuri şi să ceară sprijin. Cei care nu doresc, nu pot fi obligaţi decât dacă au probleme de sănătate. Primesc un ceai şi o masă caldă, a spus Bianca Iordache, purtător de cuvânt Poliţia Locală Botoşani.



 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

Luni, 6 Mai 2024
192

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

Luni, 6 Mai 2024
401

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

Luni, 6 Mai 2024
114

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...