Bomba: examen de admitere scris la universitatile de stat iesene

Bomba: examen de admitere scris la universitatile de stat iesene
Gata cu admiterea pe baza de dosar la facultate! In doi ani, universitatile de stat iesene urmeaza sa reintroduca testarea scrisa atunci cand are loc selectia absolventilor de liceu. Si finalizarea primului ciclu al studiilor superioare, respectiv de licenta, se va transforma.

Se va reveni la examinarea in baza unei teze scrise, si nu doar a unei probe orale, ca pana acum.   

Reprezentantii mediului academic sunt sceptici atunci cand vine vorba de gradul de pregatire pe care il au actualii liceeni si daca acestia au cunostintele necesare pentru a sustine o admitere care sa contina si o evaluare scrisa.   

"Eu nu am idee daca se stie bine ce modificari vor exista in sistemul de invatamant superior din tara noastra, atata timp cat a intrat in vigoare noua Lege a Educatiei Nationale. In primul rand, si asta inca din anul viitor universitar, examenul de licenta va avea in componenta si o proba scrisa. Mai mult, peste doi ani, se va reveni la un examen serios de admitere la facultate. Eu nu stiu insa daca viitorii absolventi de liceu sunt pregatiti sa faca fata unor asemenea rigori", a precizat pentru bzi.ro prof. univ. dr. ing. Dan Gelu Galusca, de la Universitatea Tehnica (UTI) Gheorghe Asachi.   

Universitatile de stat iesene sunt, asadar, nevoite sa caute formule noi care sa le asigure o modalitate imbunatatita de selectie a viitorilor studenti. In consecinta, absolventii de liceu vor fi nevoiti sa sustina si examene suplimentare la admitere. Noile masuri, conform LEN, obliga universitatile sa ia în calcul aceasta varianta din anul academic 2011-2012, întrucât, potrivit actului normativ, rectoratele trebuie sa stabileasca toate criteriile cu cel putin sase luni înainte de organizarea admiterii.  

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii din Botoșani au oprit un șofer care circula cu viteză, dar au înțeles imediat motivul. ”Bravo, Poliția Română!” (Video)

astăzi, 15:52
59

Fratele adolescent al botoșăneanului a suferit un accident grav în timp ce mânuia drujba în gospodărie. A fost urcat imediat în mașină pentru a ajunge cât mai repede...

”Pictorița” de la Poliția de Frontieră, din nou aproape de copiii din Botoșani! (Foto)

astăzi, 15:32
34

În astfel de momente, politiștii de frontieră au venit din nou în ajutorul celor față de care soarta nu a fost deloc darnică.Poliţiştii de frontieră botoşăneni au răspuns &i...

Iftime răspunde la acuzațiile de blat: „Ori suntem o națiune de proști, ori suntem duși de tot de acasă!”

astăzi, 14:37
381

Finanțatorul echipei FC Botoșani a răspuns acuzațiilor lansate de Nicu Grameni, crainicul meciurilor de acasă ale lui Dinamo. Grameni a sugerat că există îndoieli cu privire la corectitud...