BOMBĂ: Cine se află în spatele firmei care a cumpărat drepturile TV ale Ligii 1

BOMBĂ: Cine se află în spatele firmei care a cumpărat drepturile TV ale Ligii 1

 GEORGE SOROS  

Liga Profesionistă de Fotbal a anunÅ£at, marÅ£i, pe site-ul oficial, semnarea unui parteneriat media pe cinci ani cu o companie din Uniunea Europeană având ca obiect comercializarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga I, suma încasată fiind egală cu cea din ultimele trei sezoane. Se pare că în spatele afacerii s-ar afla Arpad Paszkany, patronul de la CFR Cluj, într-o firmă care ale legături cu magnatul George Soros.

Liga Profesionistă a anunÅ£at că din sumele care urmează să fie încasate în baza acestui parteneriat nu vor fi achitate comisoane de intermediere, aÅŸa cum s-a procedat anterior.

"În baza acestui parteneriat, LPF va încasa în următoarele cinci sezoane compeÅ£itionale, în mod necondiÅ£ionat, o sumă anuală netă egală cu valoarea sumelor anuale încasate din cedarea drepturilor de difuzare primite de LPF în sezoanele competiÅ£ionale 2011/2012, 2012/2013, 2013/2014. La această sumă se va adăuga suma de 1.000.000 de euro net anual în situaÅ£ia în care LPF va organiza competiÅ£ia «Cupa Ligii», precum ÅŸi un procent de 20 la sută din veniturile nete din publicitate realizate de posturile TV cu ocazia transmiterii, în direct, a jocurilor din Campionatul NaÅ£ional al Ligii 1", se arată în comunicatul LPF.

Conform unor surse ale RomaniaTV.net, în spatele afacerii s-ar afla patronul CFR Cluj, Arpad Paszkany, care ar fi aciziÅ£ionat drepturile printr-o firmă din Uniunea Europeană care ar avea legături cu magnatul George Soros.

Omul de afaceri ardelean a recunoscut recent, pentru ZIUAnews, că este interesat de achiziÅ£ionarea drepturilor de televizare a meciurilor din Liga I, începând cu anul 2014. "Acum nu pot, altcineva transmite meciurile. Din 2014, sunt foarte interesat. Sunt interesat să iau drepturile, dacă o să cad la o înÅ£elegere cu cei doi operatori mari de cablu, RCD&RDS ÅŸi UPC", a spus Arpad Paszkany. Acesta a explicat că intenÅ£ionează să cumpere drepturile de televizare doar pentru echipele din Ardeal. Eu vreau să cumpăr drepturile pentru meciurile echipelor din Ardeal, din zona noastră. Pe mine mă interesează mai puÅ£in partidele lui Ceahlăul, ca să dau un exemplu, dar un BraÅŸov - Steaua îmi prezintă interes. Ar fi ÅŸi în avantajul Ligii ÅŸi al operatorilor de cablu să cădem la un acord. Pentru că eu, prin Transilvania Live", am o mai mare acoperire în zona aceasta, în Transilvania, decât au ei", a declarat patronul de la CFR Cluj.

LPF a finalizat la 27 iunie 2011 vânzarea drepturilor TV ale meciurilor din Liga I pentru sezoanele competiÅ£ionale 2011/2012, 2012/2013, 2013/2014, în schimbul sumei totale de 81,6 milioane fără TVA, o valoare mai mică decât contractul anterior, încheiat în 2008 cu RCS&RDS ÅŸi Antena1, care s-a ridicat la 85 de milioane de euro plus TVA pentru o perioadă similară. RCS&RDS transmite ÅŸapte meciuri pe etapă din Liga I, pentru suma totală de 58,2 de milioane de euro fără TVA (72,168 milioane de euro cu TVA), celelalte două partide fiind difuzate de Dolce Sport ÅŸi Antena 1.

 

Citeste mai departe

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Lângă noi: Primul tramvai-cafenea din România a ieșit pe traseu!

astăzi, 11:38

Primul tramvai cafenea de la noi din È›ară a ieÈ™it pe traseu la IaÈ™i. TuriÈ™tii, dar È™i ieÅŸenii au îmbrățiÈ™at rapid ideea, mai ales că drumul este foarte atractiv, urcând dealul C...

Atenționare ISU Botoșani: Autorități pregătite pentru gestionarea situațiilor de urgență!

astăzi, 10:46

La nivelul judeÈ›ului BotoÈ™ani, toate instituÈ›iile cu rol în managementul situaÈ›iilor de urgență generate de fenomenele meteorologice periculoase sunt în alertă, pregătite să inter...

Cod roșu de ploi torențiale și abundente în județul Galați!

astăzi, 10:13

Meteorologii au emis o nouă atenÈ›ionare meteo pentru judeÈ›ul GalaÈ›i. Astfel, pe 30 septembrie de la ora 00:00 până la ora 09:00 va fi COD ROȘU. În judeÈ›ul GalaÈ›i va ploua torenÈ...