Boli grave provocate de substantele chimice din obiectele aflate in casa

Boli grave provocate de substantele chimice din obiectele aflate in casa
Desi multi incearca sa se fereasca de substantele chimice periculoase si sa traiasca cat mai ecologic posibil, unele asa-zise chimicale se gasesc in cele mai neasteptate obiecte si pot provoca unele dintre cele mai neplacute afectiuni.   

Cercetatorii sunt de parere ca substantele chimice perfluorinate expun femeile unui risc crescut de a face hipertiroidism si nu numai, scrie Fox News. Acesti compusi chimici sunt folositi pentru producerea covoarelor, a materialelor textile si chiar a cosmeticelor.  

Glanda tiroida, cea mai afectata    

Coordonatoarea unui studiu recent publicat in revista "Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism", Chien-Yu Lin, afirma ca cercetarile epidemiologice si cele facute pe animale au demonstrat efectul negativ al substantelor chimice perfluorinate asupra glandei tiroide.    

Expertii au analizat informatiile referitoare la 1.181 de persoane, in intervalul de timp 2007-2008, precum si 2009-2010.    

Specialistii au observat ca persoanele cu cel mai ridicat nivel de astfel de substante in sange aveau si un nivel mare din hormonii triiodotironina (T3) si tiroxina (T4), valorile lor indicand o dereglare a functiilor glandei tiroide.    Drept urmare, femeile care nu avusesera probleme cu aceasta glanda au facut o forma usoara de hipertiroidism. Urmarea acestei probleme este acumularea de kilograme in plus si oboseala pe care pacientii o resimt.

Problema substantelor perfluorinate    

Aceste substante chimice se degradeaza incet, ele iesind din corp si din mediul in care se afla intr-o perioada lunga de timp. De asemenea, ele pot provoca probleme ale rinichilor, ficatului si inimii, alaturi de colesterol crescut, anumite tipuri de cancer si slabirea sistemului imunitar, in cazul copiilor.    

Desi specialistii au tras numeroase semnale de alarma in acest sens, ele nu au fost eliminate din productia obiectelor casnice, oamenii fiind in continuare expusi pericolului.   

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Doliu la Școala „Mihai Eminescu Ipotești: o profesoară dedicată Educației a trecut la cele veșnice!

astăzi, 13:35
1

Maricica Hluscu și-a dedicat mai bine de jumătate din viață Educației, în calitate de profesor și secretară a Școlii „Mihai Eminescu” Ipotești. Astăzi a fost înmorm&a...

Propunere a Ministerului Educației: Cursuri de prim-ajutor pentru personalul didactic din școli, grădinițe și creșe!

astăzi, 13:11
10

Personalul didactic al unităților de învățământ va fi instruit cu noțiuni de prim-ajutor, în cadrul unor cursuri de specialitate, propune Ministerul Sănătății în proi...

„Reinventing poetry”, proiectul care aduce arta și moda la Memorialul Ipotești!

astăzi, 12:13
40

Proiectul de artă și modă aduce în lumina reflectoarelor fashion designeri, artiști și creatori de frumos, cu toții animați de aceeași provocare, tema comună a acestei ediții fiind &bd...