Boc taie capete de miniştri. Se coace o remaniere

Boc taie capete de miniştri. Se coace o remaniere
Emil Boc şi echipa care a câştigat puterea în PDL pregătesc o remaniere guvernamentală. Noua conducere pedelistă a lansat un program de evaluare a tuturor celor numiţi în funcţii publice cu sprijinul PDL. Vor fi verificaţi la integritate şi profesionalism, susţin ei. Prim-adjuncţii lui Boc confirmă că megaevaluarea va cuprinde şi capete portocalii din Guvern. Cel însărcinat să execute operaţiunea de curăţare a democrat-liberalilor cu pete este Gheorghe Flutur, vicepreşedinte al partidului.

Evaluarea şi, implicit, schimbarea câtorva miniştri ar putea fi gata într-o lună. Printre "vulnerabili" sunt Valeriu Tabără, de la Agricultură, şi Ion Ariton, de la Economie, cei doi fiind consideraţi apropiaţi ai echipei lui Vasile Blaga, gruparea care a pierdut sâmbătă alegerile în PDL, informeaza cotidianul Puterea.

Remanierea unor miniştri reprezintă în acest moment doar o chestiune de timp. Proaspeţii şefi ai PDL au hotărât în prima lor şedinţă să facă o evaluare a tuturor celor numiţi în funcţii publice cu ajutorul partidului.

Prim-vicepreşedinţii Roberta Anastase şi Gheorghe Flutur confirmă că luaţi la rost vor fi şi miniştrii PDL. "Vulnerabili" în acest moment sunt ministrul economiei, Ion Ariton, şi ministrul agriculturii, Valeriu Tabără. Deşi au fost semnatari ai moţiunii lui Boc pentru preşedinţia PDL, cei doi sunt apropiaţi ai celebrei grupări BVB.

Flutur, capul operaţiunii

Prim-vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur, cel însărcinat să coordoneze megaevaluarea, confirmă pentru Puterea că ea va cuprinde şi miniştri. "Aş vrea să înţelegeţi foarte bine. Am stabilit ca oamenii pe care PDL i-a promovat în funcţii publice să fie supuşi unui proces de evaluare. Nu este ceva care se va face peste noapte sau care să aibă un termen calendaristic. Ci va avea caracter permanent. Vom transmite un mesaj foarte clar: nu mai poţi să te ascunzi după PDL dacă nu corespunzi criteriilor de profesionalism şi de integritate. Dacă vreţi să deduceţi că evaluarea va include şi miniştri, deduceţi corect", a declarat Flutur pentru Puterea. Întrebat dacă se impune şi o înlocuire a unor miniştri, prim-vicepreşedintele democrat-liberal a repetat răspunsul standard al premierului Boc atunci când este rugat să comenteze această temă: "Remanierile se fac, nu se discută".

Oficial, neagă schimbarea miniştrilor

Oficial, pedeliştii neagă că evaluarea promisă şi remanierea ar avea vreo legătură între ele. Anunţul privind lansarea procesului de evaluare a fost făcut de Sever Voinescu, purtătorul de cuvânt al PDL. "S-a stabilit ca numirile pe viitor să fie mai atent examinate de către BPN, atât din punctul de vedere al profesionalismului, cât şi din punctul de vedere al integrităţii. Sub coordonarea domnului Flutur, se va demara acest proces de evaluarea tuturor numirilor făcute de PDL în administraţie la nivel local, dar şi la nivel central. Nu s-a discutat subiectul (remanierii, n.r.). Ştiu că se fac multe speculaţii în presă, dar subiectul nu a fost atins", a declarat Voinescu.

Ministru nou la muncă

Deşi numele său a fost cel mai des invocat în ultima vreme drept succesoare a lui Botiş la Ministerul Muncii, deputata Raluca Turcan neagă că va primi fotoliul ministerial. Susţinătoare extrem de activă a lui Boc în bătălia cu Vasile Blaga, Turcan nu a reuşit să obţină nici un loc în noua echipă de conducere a partidului. Mai multe voci au speculat că ea ar putea fi, în schimb, recompensată cu un loc în Guvern. Turcan susţine însă că nu i s-a oferit funcţia de la la Muncă. "Nu mi-a propus nimeni postul de ministru al muncii. Am văzut şi eu pe surse invocată această posibilitate, probabil ca scop de dezinformare la adresa mea", a declarat deputata pentru Puterea. Mai mult, ea afirmă că nici măcar nu crede că are şanse pentru a obţine acest minister. "Nu vreau să vorbesc cu dacă şi cu parcă, dar tot ce pot să vă spun e că nu cred că mi se va propune postul de ministru al muncii", a mai declarat Turcan pentru Puterea.

Reaminitim că, începând cu data de 21 aprilie, ministru interimar al muncii este Emil Boc, după ce Nelu Ioan Botiş a demisionat. Conform legislaţiei, interimatul poate dura maxim 45 de zile. Aşadar, PDL mai are la dispoziţie cel mult două săptămâni până când vor trebui să avanseze un nou nume la Muncă.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elev din Botoșani, Medalie de Aur la Olimpiada Națională de Limbi Clasice!

astăzi, 09:09

S-au calificat 302 elevi din 36 de județe ale țării.Printre participanți au fost și elevi din Botoșani care au reușit performanțe remarcabile.Astfel, Yanis-Andrei Cazaciuc, elev în c...

Floriile şi Săptămâna Sfintelor Pătimiri ale Domnului

astăzi, 08:31
25

Astăzi se încheie perioada Postului Mare propriu-zis, însă postirea noastră nu se termină, ci creşte în asprime şi intensitate în Săptămâna Sfintelor Pătimiri. P...

Botoșaniul a devenit centrul sportului școlar. ”Nu sunt doar competiții, sunt o celebrare a sportului!” (Foto)

astăzi, 08:23
76

Este vorba despre Olimpiada Națională a Sportului Școlar - Finala Campionatului Național de Cros Individual - fete - băieți, gimnaziu – liceu și de Finala Campionatului Național Școlar ...