Boc: Rectificarea bugetara nu reduce salariile de baza pentru bugetari

Rectificarea bugetară nu va determina diminuări ale salariilor de bază la nicio categorie de bugetari, a declarat, marţi seara, premierul Emil Boc, referitor la reducerile de fonduri în sistemul de învăţământ.

"Am spus-o încă de la începutul discuţiilor cu privire la finanţarea externă a României că acordul cu Comisia Europeană şi FMI nu afecteză salariile de bază şi pensiile. Vom plăti în continuare, chiar în condiţiile acestea dificile ale crizei economice, salariile şi pensiile în această ţară. Nu vor fi diminuate şi, în măsura în care vom găsi resurse financiare din economiile pe care le vom face în primul rând la nivel central, vom căuta soluţii ca în aceste vremuri de criză să-i protejăm în special pe cei cu venituri mici", a spus Boc, într-o conferinţă de presă susţinută la Guvern.

Diminuarea bugetului educaţiei va duce la disponibilizări sau la micşorarea salariilor din învăţământ cu până la 20%, deoarece inspectoratele trebuie să se încadreze în noul buget, niciuna din aceste variante nefiind acceptată de sindicalişti, care ar putea declanşa proteste.

Secretarul general al Federaţiei Educaţiei Naţionale (FEN), Constantin Ciosu, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că, potrivit unei adrese înaintate de Ministerul de Finanţe, se solicită diminuarea cu 8-10 procente a cheltuielilor de personal din sectorul educaţiei.

El a precizat că, potrivit unor surse, aceste diminuări pot ajunge la 20 la sută.

Toţi sindicaliştii din educaţie s-au declarat nemulţumiţi de rectificarea negativă a bugetului Ministerului Educaţiei şi au anunţat că vor hotărî, joi, acţiunile de protest, fiind şanse foarte mari ca profesorii să boicoteze examenele naţionale.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
694

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
231

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
179

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...