Boc: Persoanele care vor parasi Romania pentru cel putin 5 ani vor primi o prima de 6.000 de euro

Boc: Persoanele care vor parasi Romania pentru cel putin 5 ani vor primi o prima de 6.000 de euro

 EMIL BOC  

Deoarece impozitele pe drepturi de autor nu acopera gaurile din buget, Guvernul Boc a decis sa ofere fiecarui roman care paraseste Romania pentru cel putin 5 ani suma de 6.000 de euro, prima de instalare, pentru a-si incepe o noua viata intr-o alta tara mai prietenoasa.

Emil Boc si-a motivat decizia precizand ca gestul sau este un impuls pentru romani de a face ceva in viata si de a nu se lasa prada deznadejdii si delasarii. "Va fi un cosmar in Romania in urmatorii ani daca nu facem ceva concret. Nu putem sa tinem in spate toti somerii si toti artistii. Daca am avea o populatie de 10 milioane ne-am descurca mult mai usor. Rugam romanii sa coopereze", a mai spus Emil Boc.

Dat fiind contextul economic dificil, banii pentru emigrare vor fi platiti in rate, in urma unui contract incheiat cu beneficiarii acestor excursii prelungite.

Persoanele vizate pentru a parasi tara vor fi anuntate printr-o scrisoare personala sau chiar printr-un mail de catre reprezentantii Guvernului. "Nu o sa facem discriminari, vor pleca in primul rand cei care si-au pierdut locul de munca", a declarat ministrul finantelor Sebastian Vladescu.

La dispozitia romanilor vor fi puse non-stop trenuri, cu preturi reduse pentru emigranti, dar si autobuze gratis, cu plecare in fiecare vineri din Bucuresti, pe ruta Bucuresti-Budapesta, Bucuresti-Sofia si Bucuresti-Belgrad.

In sprijinul romanilor care vor beneficia de acest program, fostul publicitar Bradut Florescu, actualmente calator prin Thailanda, a anuntat ca isi va deschide o plaja privata pentru toti cei care vor sa traiasca o viata de griji, pe malul marii, departe de consumerismul si grijile de acasa.

PENTRU EDIFICARE, INTRA PE SURSA: trombon.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
856

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
194

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
492

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...