Boc: PDL nu a renuntat la planul de regionalizare

Boc: PDL nu a renuntat la planul de regionalizare
Partidul Democrat Liberal (PDL) nu a renuntat la planul de reorganizare administrativ-teritoriala a tarii, dar pentru indeplinirea acestuia este nevoie de suportul Coalitiei, a declarat, vineri, la Timisoara, presedintele PDL, Emil Boc.

"Colegiul Director al PDL a decis sa mandateze conducerea partidului pentru a continua discutiile pe marginea reorganizarii administrativ-teritoriale a tarii. PDL nu a renuntat la acest plan de reorganizare administrativ-teritoriala a tarii. Evident, nu-l putem face singuri. Avem nevoie de suportul coalitiei si sunt convins ca prin discutii, in continuare, in cadrul coalitiei, vom reusi sa miscam lucrurile in aceasta directie", a spus Emil Boc.

Liderul PDL a mentionat ca reorganizarea teritoriala a tarii este importanta in contextul in care, in noua formula, fondurile europene ar putea fi accesate mult mai usor, chiar de catre autoritatile locale.

"Cu cat vom face mai repede reorganizarea administrativ-teritoriala, cu atat mai repede cei de la nivel judetean vor putea merge direct la Bruxelles, sa aduca mai multi bani pentru comunitatile lor. Daca nu vom intelege acest lucru, vor ramane, ca si pana acum, cu programe nationale de la Bucuresti, care nu cunosc cel mai bine nevoile fiecarei comunitati din teritoriu. (...)

Acest lucru trebuie inteles de catre toti, inclusiv de catre partenerii nostri de la guvernare si sunt convins ca vom accentua acest lucru in perioada urmatoare. Dialogul este cheia solutionarii problemelor, si in plan social si in plan politic", a conchis Emil Boc.
 
Ziare.com
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
466

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
151

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
423

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...