Boc: Demisia se da, nu se discuta

Boc: Demisia se da, nu se discuta
Premierul Emil Boc a declarat, joi, ca "demisia se da, nu se discuta", el evitand sa precizeze daca in ultima perioada s-a gandit sa demisioneze din functia de sef al Executivului.

"Demisia este un act unilateral de vointa si cand il manifesti, il manifesti, cand nu-l manifesti, nu-l manifesti. Cu alte cuvinte, ca la remanieri: actele unilaterale doar se fac, nu se anunta sau nu se discuta", a precizat Emil Boc, pentru Agerpres.

El a adaugat ca in calitate de prim-ministru isi va face datoria pana in ultima clipa in care detine functia.

"Ca prim-ministru imi vad de treaba pana in ultimul moment al mandatului, indiferent cand va fi el. In partid e firesc sa aiba loc dezbateri, sa se ajunga la o concluzie, la fel la nivel de coalitie si cand exista asemenea concluzii o sa se ia o decizie. Un guvern exista atata vreme cat are sustinere, cand nu are, nu functioneaza. Lucrurile sunt simple", a spus Emil Boc, intr-o conferinta de presa.

Premierul a mai declarat ca va decide daca va mai candida pentru un nou mandat de presedinte al PD-L dupa reuniunea Consiliului National de Coordonare (CNC) din 5 martie.

"Voi lua o decizie privind candidatura pentru un nou mandat de presedinte al PD-L dupa ce se lanseaza competitia oficiala pentru conducerea PD-L in CNC. Inca nu am avut CNC. In intervalul de timp dupa CNC pus la dispozitie, voi lua o decizie", a spus Boc la Cluj Napoca, citat de Mediafax.

Acesta nu a dorit sa isi exprime propria opinie privind separarea functiei de premier de cea de presedinte al PD-L, dar a afirmat ca aceste dezbateri sunt "firesti" si "sanatoase" pentru partid.

Consiliul National de Coordonare (CNC) al Partidului Democrat Liberal, programat initial pentru sfarsitul acestei saptamani, se amana pentru data de 5 martie, la o saptamana dupa ce va avea loc si Congresul UDMR la care va fi aleasa noua conducere si se va decide orientarea politica a formatiunii.

La Congresul UDMR vor participa, in calitate de invitati, si Victor Ponta si Crin Antonescu, acestia anuntand deja ca vor transmite udemeristilor mesaje clare de iesire de la guvernare si alaturare USL.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
116

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
469

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
178

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...