Boala mâinilor murdare se întoarce la Botoşani: VEZI unde se înregistrează noi cazuri!

Noi cazuri de hepatită virală A au fost înregistrate în ultimele trei luni la nivelul judeţului Botoşani, marea lor majoritate fiind la copii din comunele Corni şi Curteşti.

Hepatita virală A este cunoscută sub denumirea de boala "mâinilor murdare".

"S-au făcut anchete. Este o boală a cărei sursă de infecţie este omul bolnav. Este eradicată", a menţionat Rcaterina Chihaia, medicul epidemiolog şef al Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani.

Hepatita virala A este o boala infecto-contagioasa acuta, produsa de virusul hepatitic A – se mai numeste si hepatita epidemica, deoarece apare in focare epidemice sau epidemii, mai ales la copii.

Igiena riguroasa poate reduce riscul de contaminare, dar nu asigura o protectie eficienta si sigura.

Hepatita A mai este cunoscuta si sub denumirea de boala "mainilor murdare" deoarece ea se poate transmite cu usurinta prin atingerea zonei gurii cu mainile infectate cu o bacterie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Liviu Ciobotariu, înainte de meciul cu Dinamo: ”O misiune dificilă pentru noi, trebuie să fim pregătiți mental pentru acest joc!”

astăzi, 08:16

Dinamo și FC Botoșani s-au duelat în ediția precedentă pentru evitarea retrogradării și, în cele din urmă, s-au salvat ambele. Acum, „câinii” sunt pe locul 3 &icir...

ANM, prognoză meteo de ultimă oră! Nu furtuna Ashley va face ravagii în România, ci alt fenomen!

astăzi, 08:02

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o prognoză meteo de ultimă oră pentru România. Conform experţilor, nu furtuna Ashley va face ravagii în România, ci alt fenomen ...

Botoșăneanul care și-a ucis soția în scara blocului și-a pus capăt zilelor în penitenciar!

astăzi, 07:45

Paznicii penitenciarului l-au găsit pe bărbat, în toiul nopții. Bărbatul de 54 de ani fusese închis pentru omor calificat, la sfârșitul lunii martie, când și-a ucis so...