Bloggerii romani vor avea cod deontologic

Bloggerii romani vor avea cod deontologic
Codul de autoreglementare online va fi implementat in prima faza la nivelul blogurilor, pentru ca ulterior sa fie extins la intreg mediul virtual.

Atacurile la persoana, insultele, afirmatiile rasiste, homofobe sau sexiste nu au ce cauta nici in mediul online, atrag atentia reprezentantii Agentiei de Monitorizare a Presei (AMP) si ai proiectul PHARE "Stop Prejudecatilor despre Etnia Roma!", care si-au propus sa creeze un cod deontologic pentru mediul virtual.

Normele propuse de AMP si de SPER au fost discutate si cizelate intr-o intalnire desfasurata marti, la sediul Agentiei de Monitorizare a Presei, la care au participat reprezentanti ai AMP si SPER, jurnalisti si bloggeri.

Forma finala a codului urmeaza sa fie definitivata in perioada urmatoare. In esenta, normele cuprinse in el vizeaza evitarea atacurilor discriminatorii si a prejudecatilor si stereotipurilor legate de rasa, varsta, sex, orientare sexuala, religie, etnie, dizabilitate, aspect fizic sau statut social, scrie Cotidianul.

In urma dezbaterilor, s-a ajuns la concluzia ca o singura varianta a codului deontologic nu poate fi aplicata tuturor participantilor din mediul online, astfel ca s-a decis implementarea lui, in prima faza, la nivel de bloguri.

"Bloggerii sunt foarte diferiti de cei care discuta pe forumuri, iar cei care comenteaza la subsolul unui text publicat pe editia de Internet a unui ziar fac parte si ei dintr-o categorie distincta. Asa ca vom restrange deocamdata tinta de aplicare a acestui mecanism de auto-reglementare la nivelul blogurilor", a declarat pentru cotidianul.ro Mircea Toma, presedintele AMP, citat de Cotidianul.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
183

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
185

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
268

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...