Blejnar: Am semnat un ordin prin care am desfiintat 150 de administratii financiare

Blejnar: Am semnat un ordin prin care am desfiintat 150 de administratii financiare
Seful ANAF, Sorin Blejnar, a ​declarat luni seara, in cadrul emisiunii "Evenimentul Zilei"- B1 TV, ca a semnat un ordin, "care va consolida si eficientiza sistemul fiscal", prin desfiintarea a 35% dintre administratiile fiscale. "Am desfiintat 150 de administratii financiare. O parte din oameni vor pleca acasa, o parte vor fi relocati in sistemele deficitare", a precizat seful ANAF.

Legat de verificarea marilor averi, Sorin Blejnar a spus ca in cadrul aparatului central, va fi infiintata directia de verificari fiscale, unde vor lucra 25-30 de persoane. "Ea nu se poate concentra, deocamdata, decat pe verificarea unui numar de 200-300 de persoane, insa vor fi utilizate si controale indirecte, inclusiv la persoane fizice", a spus Blejnar.

Blejnar a vorbit si despre o notiune introdusa la sfarsitul anului 2010, cea de ajustarea TVA-ului, care "inseamna ca o persoana are posibilitatea sa se inregistreze si sa-si deduca toate cheltuielile din perioada de referinta".

Intrebat de sursa sumei de 500.000 de euro, bani cu care a cumparat casa pe care o detine, Blejnar a raspuns ca banii au venit dintr-un teren din Arad cumparat in 2005 si vandut cu aproximativ jumatate de milion de euro, in 2006.

Despre controlul efectuat la Realitatea TV si despre stadiul acestuia, Blejnar a spus ca perceptia conform careia ANAF ar fi pornit controlul la Realitatea TV imediat dupa alegeri este falsa.

"Noi ne-am dus acolo pentru ca au solicitat o rambursare de TVA, ne-am dus sa verificam rambursarea de TVA pentru ca o alta societate comerciala din grup solicitase procedura de insolventa. Atunci este criteriul de risc sa nu dai rambursarea de TVA unei companii in insolventa", a spus el, subliniind ca inainte de alegeri institutia a ajuns la concluziile publicate. Procesul este in faza de judecata, intai fiind nevoie de definitivarea aspectelor de natura penala, a mai spus Blejnar, citat de Hotnews.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșănean băgat în închisoare pentru o infracțiune săvârșită în urmă cu patru ani!

astăzi, 13:20
74

În cursul zilei de vineri, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ștefănești au identificat un bărbat de 40 de ani, din orașul Ștefănești, pe numele căruia era emis un mandat de ex...

Mesajul prefectului Sorin Cornilă cu ocazia Sărbătorilor Pascale!

astăzi, 12:22
34

Sorin Cornilă, prefectul județului Botoșani, a transmis un mesaj pentru botoșăneni cu ocazia Sărbătorilor Pascale.Redăm mai jos mesajul integral: „Dragi botoșăneni,...

Lumina Sfântă, miracol al ortodoxismului, va fi adusă sâmbătă seară de la Ierusalim şi distribuită tuturor parohiilor!

astăzi, 12:06
64

Lumina Sfântă, simbol al Învierii lui Iisus, va fi adusă şi în acest an de la Ierusalim, sâmbătă seara, de către părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Superiorul A...