Blaga: Nu vom vota noul Guvern, parlamentarii PDL vor fi prezenti

Blaga: Nu vom vota noul Guvern, parlamentarii PDL vor fi prezenti
Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, astazi, ca reprezentantii PDL vor fi prezenti in Parlament, dar nu vor vota noul Guvern, aratand ca sarcina opozitiei va fi aceea "de a taxa orice deviatie de la democratia puterii", potrivit Mediafax.

Vasile Blaga a fost intrebat de ziaristi, dupa ce s-a intors de la consultarile de la Cotroceni, cum vede colaborarea cu Victor Ponta, desemnat premier.

"Noi suntem in opozitie, iar sarcina noastra va fi aceea de a taxa orice deviatie de la democratie a puterii. Acesta este rolul opozitiei" a precizat Blaga.

Intrebat daca va vota in Parlament noul guvern, Vasile Blaga a raspuns: "Nu vom vota, bineinteles. Ati vazut undeva in lume opozitia responsabila sa voteze guvernul?".

Blaga considera drept "normala" desemnarea lui Victor Ponta in functia de premier, mentionand faptul ca a fost o singura propunere pentru functia de prim-ministru la consultarile de la Cotroceni.

El a mai aratat ca la Palatul Cotroceni s-au precizat prioritatile Romaniei pe termen scurt si anume integrarea Romaniei in spatiul Schengen, cu un calendar precis, stabilit pentru martie anul viitor. S-a mentionat o noua vizita a reprezentantilor de la Bruxelles pe tema MCV pe justitie si alte "restante pe care Parlamnetul le are daca se doreste un raport pozitiv pe acest subiect".

Blaga a spus ca s-a vorbit si despre actele importante pe care trebuie sa le rezolve Guvernul si Parlamentul in perioada urmatoare referitor la o noua lege a alegerilor si anume un Cod electoral, reorganizarea teritoriala si revizuirea Constitutiei.

Intrebat daca revizuirea Constitutiei se refera la reducerea la 300 a numarului de parlamentari, Blaga a spus ca nu s-a precizat acest lucru la reuniune, dar el crede ca toata lumea va fi de acord pana la urma cu reducerea numarului de parlamentari.

Vasile Blaga a explicat si indemnul presedintelui Traian Basescu adresat majoritatii parlamentare de a ocroti opozitia.

"Da. A fost o astfel de precizare vizavi de anumite declaratii ale unor lideri USL, care trimiteau opozitia la balcoane", a mentionat Vasile Blaga.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii din Botoșani au jucat fotbal în memoria colegului ucis pe un peron de gară!

astăzi, 13:24
46

Astfel, polițiști din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Iași (din Suceava, Botoșani, Iași, Neamț, Vaslui și Bacău) au jucat ieri pe Stadionul Areni din Suceava, cu gându...

Bistro Provence, un loc unde simplitatea și eleganța se împletesc armonios pentru a crea o atmosferă relaxantă (galerie foto)

astăzi, 12:44
156

La Bistro Provence din Botoșani poți să savurezi o cafea de calitate sau o gustare delicioasă, dar și un pahar de vin în compania unui preparat simplu și gustos.Bucăt...

Ce pedeapsă a primit un bărbat care a urinat pe mașina de poliție, după ce s-a îmbătat și a provocat un accident rutier

astăzi, 12:39
112

Judecătoria Suceava l-a condamnat pe Cristinel C., aflat în prezent în Penitenciarul Botoşani, la pedeapsa de 4 ani și 20 de zile pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj, tu...