Blaga: Comitetele pentru situaţii de urgenţă şi-au făcut datoria

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, a declarat miercuri, în plenul Senatului, că atât Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, cât şi comitetele judeţene din zonele cele mai afectate de inundaţii, Botoşani şi Suceava, şi-au făcut datoria.

Blaga a prezentat în faţa senatorilor situaţia din teritoriu precum şi măsurile luate de autorităţi, precizând că aceste comitete nu numai că şi-au făcut şedinţele, dar au atenţionat din timp autorităţile locale, relateaza Mediafax.

"Sigur, când ai la dispoziţie 10-20 de minute, într-un oraş ca Dorohoi, cu 30.000 de locuitori, poate că nu a ajuns informaţia la fiecare om şi aproape că este imposibil acest lucru", a arătat Vasile Blaga.

"În ultimele 48 de ore, dar mai precis alaltăieri seară şi ieri noapte, au fost fenomene speciale, cu precădere în zona Moldovei. Chiar dacă niciun zid nu a cedat, niciun dig nu a cedat, nicio acumulare nu a cedat, am avut înregistraţi 14 morţi în după-amiaza şi noaptea de alaltăseară. În general, până în acest moment, au fost înregistrate, cu cele două victime de aseară din Caraş, 21", a spus Blaga.

Potrivit acestuia, Ministerul Administraţiei şi Internelor a acţionat peste tot cu mii de jandarmi şi poliţişti. "Eu consider că şi-au făcut foarte bine treaba, pentru că şi în Dorohoi atenţionarea era de cod galben, 20-40 de litri pe metru pătrat în 24 de ore, dar, din păcate, au fost 167 în două ore", a precizat demnitarul.

Ministrul a amintit că miercuri a introdus în Guvern un proiect de hotărâre pentru acordarea de ajutoare.

"Ajutoarele au ajuns în cele cinci judeţe cel mai afectate - mâncare, pături, 110 tone de combustibil şi vom analiza în continuare ajutoare de acest tip până fenomenele se opresc, să sperăm că mâine", a adăugat Blaga, citat de Mediafax.

Ministrul a mai declarat că, la fel ca în 2004 şi în 2006, Ministerul Muncii va acorda fiecărei familii care are membri decedaţi în inundaţii un ajutor social de 50 de milioane de lei vechi.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Post vacant într-o parohie din Botoșani, se caută preot pentru 230 de familii!

astăzi, 12:42
188

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a actualizat, pe 3 mai 2024, lista cu parohiile vacante pentru care pot opta pentru transfer doar preoții din cadrul Eparhiei Iașilor care întrunesc condiții...

Focul pus cu intenție a distrus tone de furaje, pompierii au reușit să salveze casa și animalele!

astăzi, 10:52
243

Pompierii botoșăneni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local....

Cuvintele inspiraționale ale unui profesor din Botoșani către elevul său olimpic: ”În clipele când îți scriu aceste rânduri…” (Foto)

astăzi, 09:35
863

Or Botoșanii dispun de o bogăție uriașă. Începând cu cele mai importante colegii și terminând cu ultimul cătun al județului, găsim profesori dedicați, dispuși să ofere ma...