Biroul de acasă. Cum amenajezi o zonă de lucru perfect optimizată

Munca de acasă oferă câteva avantaje şi poate crea un echilibru între viaţa profesională şi cea personală.

Biroul de acasă. Cum amenajezi o zonă de lucru perfect optimizată

Nu mai pierzi timpul cu drumul până la birou şi te poţi îmbrăca oricât de confortabil doreşti.

Proiectarea spaţiului în care vei lucra, adică a biroului de acasă, este importantă pentru a crea o zonă productivă şi a fi cât mai ferit de surse de distragere a atenţiei. Totodată, trebuie să te simţi motivat pentru a petrece în acel loc mai multe ore, să te inspire şi să îţi stimuleze creativitatea.

Iată câteva idei de care merită se ţii cont pentru a amenaja acasă o zonă de lucru perfect optimizată.

Alege culorile cu atenţie

Vopseşte pereţii biroului într-o nuanţă neutră sau pastelată şi evită culorile strălucitoare care pot fi obositoare. De asemenea, alege culori deschise pentru ca spaţiu să pară cât mai mare şi mai aerisit.
Iluminează corespunzător zona

Aşează biroul cât ai aproape de fereastră şi de lumină naturală şi evită colţurile întunecate. Pentru a diminua strălucirea razelor soarelui poţi folosi perdele. De asemenea, dacă ştii că vei avea nevoie şi de lumină artificială, achiziţionează unul dintre modelele de veioze pentru birou.

Adu în zona de lucru câteva plante de apartament

Plantele de apartament îmbunătăţesc puterea de concentrare şi productivitatea cu până la 15%, reduc stresul şi îţi dau o stare de spirit benefică. Adu în zona ta de lucru de acasă câteva plante în ghiveci şi aşează-le astfel încât să le poţi vedea când lucrezi de la birou.

Achiziţionează un birou adecvat

Biroul de la care vei lucra acasă trebuia să fie aibă dimensiunea adecvată pentru a avea suficient loc pentru toate lucrurile de care ai nevoie şi, totodată, să nu încarce prea mult camera. Alege unul din modele de birouri cu spaţii de depozitare, pentru că vei avea nevoie de ele pentru a menţine zona cât mai ordonată.

Fii creativ cu zonele de stocare

Funcţionalitatea ar trebui să primeze frumuseţii chiar şi atunci când este vorba despre un spaţiu de lucru de acasă. Dulapurile pentru bibliorafturi nu sunt foarte elegante, dar îţi vor fi de folos dacă lucrezi cu documente şi ai nevoie de spaţii de depozitare. De asemenea, poţi folosi câteva etajere suspendate pe perete, rafturi pentru reviste sau dulapuri cu uşi. Vei avea nevoie de toate pentru a păstra ordinea în birou şi a avea întotdeauna un spaţiu plăcut de lucru.

Sursa de imagine:
Daxiao Productions / Shutterstock.com

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Deznodământ neașteptat, după ce o femeie i-a spus iubitului că este sechestrată în Botoșani

astăzi, 09:29
31

O gălățeancă și-a sunat iubitul și i-a spus că ea și fiica ei sunt sechestrate. Polițiștilor le spunea că se află într-un autoturism ce merge într-o direcție necunoscută și ...

Cum se fac bani din voucherele de vacanță. Ministerul Turismului anunță controale în perioada următoare

astăzi, 08:49
49

Vânzarea voucherelor de vacanță a devenit noua afacere necurată a românilor. Deși e ilegal, zeci de persoane își dau tichetele pe internet, în schimbul unor bani cash. Par...

Calendar Ortodox: Odovania praznicului Schimbării la Faţă a Domnului; Mutarea moaştelor Sf. Cuv. Maxim Mărturisitorul; Sf. Cuv. Dorotei şi Dositei

astăzi, 08:41
27

Pomenirea vieţii şi pătimirii Sfântului Maxim Mărturisitorul s-a făcut în Biserica Ortodoxă la 21 ianuarie. Astăzi prăznuim aducerea la Constantinopol a sfintelor lui moaşte....