Bill Gates: Oamenii inca nu realizeaza cate slujbe vor pierde pentru ca vor fi inlocuiti de roboti

Piata muncii se afla in fata unor schimbari majore pentru care oamenii si guvernele inca nu sunt pregatiti, afirma Bill Gates. El spune ca in urmatorii 20 de ani o multime de locuri de munca vor disparea, fiind inlocuite de programe software.

"Substituirea prin programe software, indiferent ca e vorba de soferi, ospatari sau asistente... se intampla in acest moment. Tehnologia, in timp, va micsora cererea de locuri de munca, mai ales pentru oamenii care nu vor fi foarte instruiti. In 20 de ani de acum incolo, cererea de munca pentru o multime de meserii va fi substantial redusa. Nu cred ca oamenii inteleg asta", a spus Gates, potrivit Business Insider.

Gates nu e singurul care prezice acest scenariu intunecat pentru muncitori. In ianuarie, The Economist a prezentat o paleta de mai mult de 10 meserii care urmeaza sa fie preluate complet de programele computerizate. Printre acestea, contabilii si muncitorii din magazine.

Gates crede ca va fi nevoie de modificari ale codurilor fiscale in intreaga lume pentru ca firmele sa fie incurajate sa angajeze. Miliardarul sustine ca nu trebuie crescut salariul minim, spunand ca in felul acesta companile nu vor dori sa faca angajari in vastul domeniu al meseriilor care sunt cel mai amenintate de automatizare.

"Cand oamenii spun ca trebuie sa ridicam salariul minim, ma ingrijorez in legatura cu ce inseamna asta pentru crearea de locuri de munca, pentru ca alunga oferta de joburi chiar in acea parte a pietei muncii pentru care sunt cel mai ingrijorat", a conchis Gates.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un botoșănean s-a îmbătat și a încercat să-și taie venele în piața din Fălticeni!

astăzi, 08:00

Printr-un apel la 112, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat și-a tăiat venele de la antebrațe în piața centrală din municipiul Fălticeni. La fața locului ...

Plăcintele de la Botoșani i-au cucerit pe bucureșteni la festivalul de produse tradiționale! (Foto)

astăzi, 07:45

Este vremea mustului servit cu plăcinte și pastramă. Iar târgurile unde oaspeții regăsesc aromele toamnei atrag tot mai mulți producători. Grătarele și cuptoarele s-au încins ...

30 septembrie pe Știri Botoșani. Gura deputatului adevăr grăiește, angajații Gărzii Financiare în preaviz și sute de credincioși l-au condus pe ultimul drum pe preotul Ionuț!

astăzi, 07:30

30 septembrie 2008 Scandal in Consiliul Judetean: Contac il acuza pe Tabuleac, pedelistii solicita demisia conducerii DJDP Consilierul judetean Cristian Achitei a cerut marti demisia conducerii ...