Biletele CFR ar putea fi cumparate online

Calatorii CFR ar putea avea posibilitatea sa isi achizitioneze biletele de transport online, incepand cu luna octombrie, potrivit unui proiect de ordin elaborat de Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI). 

"Pentru dezvoltarea si diversificarea pietii de vanzare a legitimatiilor de calatorie in trafic feroviar intern, CFR Calatori SA, va activa in cursul lunii octombrie 2009 serviciul de vanzare online a biletelor de calatorie cu rezervare de locuri pentru trenurile de calatori de rang superior, care circula in trafic intern, serviciu disponibil persoanelor fizice si juridice", se arata in nota de fundamentare a proiectului de Ordin privind modificarea si completarea articolului 9 al anexei nr. 1 la Ordinul ministrului transporturilor nr. 655/2007 pentru aprobarea Normelor Uniforme privind transporturile pe caile ferate din Romania.

Conform proiectului de act normativ, persoanele fizice vor putea utiliza serviciul de vanzare online a legitimatiilor de calatorie prin accesarea butonului specializat de pe site-ul CFR Calatori, alegerea ofertei dorite (ruta, data, tren, locuri etc.) si plata cu card a contravalorii biletelor.

Totodata, documentul prevede si ca persoanele juridice autorizate sa foloseasca aceeasi procedura in baza unui contract de prestari servicii incheiat cu CFR Calatori.

"Vanzarea online a legitimatiilor de calatorie spre deosebire de emiterea legitimatiilor prin ghisee (teminale) specializate, presupune costuri mult mai reduse pentru", se motiveaza in nota referatului de aprobare a proiectului de ordin, datorita urmatoarelor aspecte:
- nu sunt implicati operatori umani special instruiti si angajati in acest sens;
- nu exista costuri suplimentare legate de achizitionarea de echipamente si
licente pentru softurile de aplicatie,
- nu exista costuri suplimentare legate de achizitionarea cartoanelor
termoreactive necesare pentru tiparirea legitimatiilor.
- de asemenea prezinta avantajele de a fi un serviciu modern, permanent la dispozitia calatorilor 24 ore din 24 ore.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Muzeograf din Botoșani, la protestul de la București: ”E destul! Totuși, eu când?”

astăzi, 14:57
26

Ce i-a supărat o dată în plus a fost o ordonanță de urgență emisă în ultimele zile ale lui 2023, care mărea salariile din educație, pe fondul inflației sporite și în urma ...

Încep operațiunile de dezinsecții în municipiul Botoșani. Recomandări pentru cetățeni!

astăzi, 14:28
84

În perioada 22 – 23 mai 2024, în intervalul orar 22.00 – 05.00, se va desfășura operațiunea de dezinsecție în vederea combaterii țânțarilor, căpușelor și a...

(A) Banca Transilvania, Sucursala Botoșani angajează!

astăzi, 14:24
318

Specialist Servicii Clienți, perioadă determinată 12 luni – Sucursala Botoșani Povestea ta începe aici!Când alegi mai mult decât banking, primești mai mult de...