Bilanţ negru pe şoselele judeţului!

Bilanţ negru pe şoselele judeţului!
Zeci de persoane şi-au găsit sfârşitul, iar alte câteva sute au ajuns pe patul de spital, după ce au fost implicate în accidente rutiere pe drumurile din judeţul Botoşani.

Potrivit statisticilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean în anul 2015 pe raza judeţului Botoşani s-au înregistrat 136 de accidente grave, cu 19 mai multe faţă de anul precedent, şi 320 de accidente uşoare, în creştere cu 40 faţă de 2014.

Îngrijorător este faptul că numărul persoanelor care au murit în urma accidentelor s-a dublat faţă de anul 2014, ajungând de la 15 la 30. Alte 133 de persoane au fost rănite grav, iar 433 au suferit răni uşoare.

Potrivit poliţiştilor principalele cauze pentru producerea accidentelor sunt abaterile săvârşite de pietoni, viteza nelegală sau neadaptată la condiţiile de drum, abateri ale căruţaşilor, dar şi neacordare de prioritate.

Două zone nevralgice sunt intersecţia dintre drumul judeţean care duce la Vorona cu drumul judeţean de la Cristeşti şi intersecţia Bulevardului Mihai Eminescu cu strada Petru Rareş, din municipiul Botoşani. În prima intersecţie, în iunie şi-au pierdut viaţa doi soţi, iar la nici patru luni de la această tragedie a murit un bărbat din Hunedoara care venise în vizită la rude. În intersecţia din municipiu şi-a pierdut viaţa un ambulanţier, după ce autosanitara aflată în misiune a fost lovită de un TIR care nu a oprit la STOP, iar alte câteva accidente soldate cu răniţi şi pagube materiale s-au petrecut pe tot parcursul anului.

O perioadă neagră pe şoselele din judeţul Botoşani a fost şi la sărbătorile de iarnă. În prima zi de Crăciun un tată şi fiul său au pierit într-un cumplit accident la Cucorăni, în aceeaşi perioadă alte patru persoane decedând în urma unor accidente rutiere.

 

Spune-ne opinia ta