„Bilanț de primar”. Vezi cu ce realizări se laudă Ovidiu Portariuc, pe anul 2013

„Bilanț de primar”. Vezi cu ce realizări se laudă Ovidiu Portariuc, pe anul 2013
  Primarul Ovidiu Portariuc vrea ca cetățenii municipiului Botoșani să știe care sunt realizările sale în anul 2013 motiv pentru care și-a făcut cunoscut bilanțul activității pe anul trecut prin intermediul unui ziar ce va fi distribuit în 40.000 de exemplare. Costurile cu tipărirea acestuia se ridică la 35.000 de lei, bani din bugetul local.

 O bună parte dintre realizările cu care Ovidiu Portariuc se laudă sunt proiecte începute de pe vremea fostului primar Cătălin Flutur și pentru care s-au semnat contractele de finanțare în timpul vechii administrații.

În capul listei, ca realizări pe anul 2013, edilul șef al municipiului a trecut începerea lucrărilor la Parcul de agrement Cornișa, contractul de finanțare pentru acest obiectiv fiind semnat de Flutur.

Despre această realizare Portariuc spune: “După 16 ani de ezitări, tergiversări și amânări proiectul Parcul de agrement Cornișa a început cu bine în 2013. Proiectul reprezintă cea mai importantă investiție care se desfășoară în momentul de față în municipiul Botoșani."

Pe lista realizărilor, Portariuc a mai bifat și semnarea primului contract de izolare termică, modernizarea sistemului de termoficare, reabilitarea străzilor, internet wireless gratuit în parcurile din municipiu, finalizarea padocurilor pentru câinii comunitari.

Chiar dacă nu ține de municipalitate, primarul se laudă și cu începerea lucrărilor de modernizare la drumul național Botoșani-Suceava, precizând că alături de parlamentarii PSD a făcut demersuri la nivel central în vederea alocării fondurilor necesare pentru realizarea acestei investiții.

“Reabilitarea și modernizarea drumului Botoșani-Suceava reprezintă un obiectiv strategic pentru dezvoltarea municipiului, prin conectarea la căile internaționale de transport, astfel încât orașul să devină un loc viabil pentru amplasarea afacerilor generatoare de locuri de muncă", spune primarul.

Deși nu este o realizare ci rămâne în continuare o promisiune din campania electorală, edilul șef a trecut printre realizările sale și discuțiile cu parlamentarii privind problema facturilor pentru încălzirea spațiilor comune. Primarul nu a uitat să îi informeze pe botoșăneni că în mandatul său s-a făcut și fântâna aretziană de la Bazar, dar că s-au asfaltat și mai multe străzi din oraș.

În ziarul denumit “Bilanț de primar, care va ajunge în cutiile poștale ale botoșănenilor sunt și fotografii de la diverse manifestări organizate de primărie, cum ar fi târguri, Revelionul pensionarilor și Festivalul Verii, fiind detaliate și celelalte realizări pe care primarul Ovidiu Portariuc și le-a trecut în palmares. “Am încercat să surprindem principalele activități pe care s-a concentrat activitatea Executivului, a spus primarul.

Printre obiectivele Primăriei pentru anul 2014 se numără amanejarea de fântâni arteziene, reabilitarea și modernizarea străzii Primăverii, înființarea Școlii de meserii pentru formarea profesională a șomerilor, amenajarea copertine stații de tramvai, renovarea și reabilitarea Teatrului Mihai Eminescu, realizarea unui orășel al copiilor.




 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

”Românii au talent” 2024: Cine sunt botoșănenii care au ajuns în semifinala competiției!

Sâmbătă, 11 Mai 2024
425

Miruna Iustina Gireadă, Daniel Ciobbanu și Emanuel Barica sunt botoșănenii care au ajuns în sezonul 14 pe scena ”Românii au talent”, acestora adăugându-li-se și Nic...

Benzar, reacție dură după ce Comisia de Recurs i-a redus suspendarea lui Hakim. ”Trebuia să mă omoare? Poate sunt interese!”

Sâmbătă, 11 Mai 2024
155

Comisia de Recurs a redus pedeapsa de 6 etape primită inițial de Hakim Abdallah la doar două, informație dezvăluită de Fanatik. Atacantul l-a accidentat grav la cap pe Romario Benzar în Bo...

Botoșănean de 20 de ani scos în cătușe din mașină!

Sâmbătă, 11 Mai 2024
440

În cursul zilei de vineri, polițiștii din Vlăsinești au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui tânăr de 20 de ani, din comuna Dângeni.Botoșăneanul e...