Bijuteriile Brandusei Covalciuc Ciobanu, recuperate de politisti!

Hoti prinsi de politistii botosaneni, cu sprijinul colegilor din Iasi! În seara de 10 decembrie 2009, în jurul orei 20.45, C. Cristinel, de 47 de ani, a reclamat că în aceeaşi zi, în intervalul orar 17:30 – 20:00, în lipsa membrilor de familie de la domiciliu, persoane necunoscute au pătruns prin efracţie în locuinţa sa din localitatea Curteşti, judeţul Botoşani, de unde au sustras aparatură electronică şi un seif metalic cu bijuterii din aur şi platină, în valoare de aproximativ 70.000 lei.

Din primele cercetări efectuate de către poliţiştii botoşăneni s-a stabilit că unul dintre suspecţii comiterii faptei este minorul E. N., de 17 ani, din Republica Moldova, sens în care au fost efectuate verificări complexe în vederea depistării acestuia atât pe raza judeţului Botoşani, cât şi la nivel naţional.

La data de 17 decembrie, în timp ce se afla pe raza municipiului Iaşi împreună cu conaţionalul său M. N., în vârstă de 18 ani, suspectul a fost depistat de către poliţiştii ieşeni. În urma deplasării poliţiştilor botoşăneni la Iaşi şi a cercetărilor efectuate s-a stabilit că ambii suspecţi au participat la comiterea furtului din seara de 10 decembrie, din locuinţa părţii vătămate C. Cristinel din comuna Curteşti, judeţul Botoşani.

Toate bunurile sustrase din această locuinţă au fost recuperate de poliţişti pe raza judeţului Iaşi, unde suspecţii le-au ascuns după comiterea faptei. Întrucât aceleaşi persoane erau suspecte de comiterea altor cinci furturi de pe raza judeţului Iaşi, în cursul zilei de ieri poliţiştii ieşeni au dispus reţinerea acestora în vederea arestării preventive.

Conform cotidianului Monitorul de Botosani, locuinta pradata apartine cantaretei Brandusa Covalciuc Ciobanu. Spargerea a avut loc când nu era nimeni acasă, interpreta fiind în străinătate, iar soţul şi fiul aflaţi cu treburi prin Botoşani şi Suceava. Hoţii au intrat în curte prin spatele locuinţei, au spart un geam de la subsol, după care au intrat în garaj iar de acolo în celelalte camere.

"Tatăl meu a ajuns primul acasă şi a găsit zăvorul smuls de la uşa băii de serviciu. Atunci a realizat că s-a întâmplat ceva şi a sunat la Poliţie", a povestit Bogdan Ciobanu, fiul interpretei, citat de Monitorul de Botosani.

Potrivit oamenilor legii, hoţii au spart geamul de la subsol cu pumnul, pe cioburi fiind găsite mai multe picături de sânge.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Se caută medic pentru un compartiment important de la Spitalul „Mavromati”, concursul se susține la Iași!

astăzi, 12:52
16

Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani anunță scoaterea la concurs a unui post vacant.Este vorba despre un post de medic specialist pe specialitatea hematologie, d...

Îndrăgit duhovnic din Athos, în mijlocul maicilor de la Vorona. ”Vedeți câți oameni a dat Botoșaniul?” (Foto)

astăzi, 12:17
150

Mănăstirea Vorona este o adevărată comoară a Ortodoxiei. Aici, în sobrietatea chiliilor monahale, râvna obștii de viețuitoare continuă cu sârguință lucrarea rodnică de zid...

Anunț important pentru pensionarii botoșăneni, când intră banii pe card?

astăzi, 11:36
148

Casa Județeană de Pensii (CJP) din Botoșani face un anunț important pentru botoșănenii care își încasează pensia pe card.Astăzi, 30 aprilie, au fost operate și validate trans...