Biciclete gratuite pentru botosaneni

Biciclete gratuite pentru botosaneni
Botosanenii amatori de plimbarile in aer liber vor avea posibilitatea sa foloseasca gratuit biciclete, ce vor fi achizitionate in cadrul unui proiect.

Consilierii locali au aprobat in sedinta de joi un parteneriat intre Municipiul Botosani si Asociatia “Renasterea Botosaneana in vederea sustinerii proiectului “Aer mai curat si biciclete la Botosani".

Proiectul ar urma sa fie finantat in cadrul Programului de Cooperare Elvetiano-Romana-Fondul Tematic pentru Participarea Societatii Civile. In cadrul parteneriatului, municipalitatea va trebui sa puna la dispozitie trei locatii necesare organizarii a trei statii de inchiriere a bicicletelor.

Cele trei locatii ar urma sa fie in parcarea etajata de la Piata Mare, la Sala Polivalenta si in Parcul Mihai Eminescu. De asemenea, va trebui sa sigure cate un operator la cele trei statii si o cofinantare de 3.750 de franci elvetieni.

“Este un proiect pe care l-am promis cu luni in urma botosanenilor, iar acum facem primii pasi pentru a-l pune in practica. Avem o ocazie prin care municipalitatea poate participa cu o finantare simbolica, majoritatea fondurilor sunt nerambursabile. Incercam sa facem trei centre de inchiriere biciclete, aproximativ 200-300 de biciclete, urmeaza sa vedem exact studiul de fezabilitate. Sunt programe care s-au facut si in alte orase, si vrem sa facem si in Botosani si cred ca vom avea numai de castigat. Primaria pune la dispozitie doar locatia si un om care se ingrijeste de acea locatie. Cred ca este un proiect mai mult decat favorabil", a spus primarul Ovidiu Portariuc.

Proiectul ar urma sa fie implementat in perioada noiembrie 2012-ianuarie 2014.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii din Botoșani au jucat fotbal în memoria colegului ucis pe un peron de gară!

astăzi, 13:24
65

Astfel, polițiști din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Iași (din Suceava, Botoșani, Iași, Neamț, Vaslui și Bacău) au jucat ieri pe Stadionul Areni din Suceava, cu gându...

Bistro Provence, un loc unde simplitatea și eleganța se împletesc armonios pentru a crea o atmosferă relaxantă (galerie foto)

astăzi, 12:44
168

La Bistro Provence din Botoșani poți să savurezi o cafea de calitate sau o gustare delicioasă, dar și un pahar de vin în compania unui preparat simplu și gustos.Bucăt...

Ce pedeapsă a primit un bărbat care a urinat pe mașina de poliție, după ce s-a îmbătat și a provocat un accident rutier

astăzi, 12:39
125

Judecătoria Suceava l-a condamnat pe Cristinel C., aflat în prezent în Penitenciarul Botoşani, la pedeapsa de 4 ani și 20 de zile pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj, tu...