Betivii la volan, un fenomen greu de stopat!

Sâmbătă seara, in jurul orei 20.30, C. Gheorghe, de 49 ani, din municipiul Botoşani, aflat în vădită stare de ebrietate, conducea un autoturism marca Opel pe Bulevardul Mihai Eminescu din municipiul Botoşani.

La intersecţia cu strada Petru Rareş, a pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune cu o autoutilitară marca Iveco, condusă regulamentar. Din coliziune au rezultat doar pagube materiale.

Conducătorul auto a refuzat testarea cu aparatul etilotest şi recoltarea probelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, fiindu-i întocmit dosar penal.

Nu este singurul caz de conducere sub influenta alcoolului depistat de politisti sambata.

Astfel, intr-o singură zi, în trafic au fost controlate 312 autovehicule, 217 dintre conducătorii auto fiind testaţi alcoolscopic. Pentru 11 dintre aceşti conducători alcooltestul a indicat diferite concentraţii de alcool în aerul expirat.

În cadrul acţiunii de sâmbătă au fost constatate 137 de contravenţii la regimul circulaţiei pe drumurile publice, pentru care s-au aplicat amenzi în valoare totală de 21.780 lei, 5 dintre sancţiunile contravenţionale fiind aplicate unor conducători auto identificaţi în trafic în timp ce conduceau sub influenţa alcoolului.

Pentru alţi 6 conducători auto, pentru care la testarea cu aparatul etilotest au rezultat concentraţii de alcool pur în aerul expirat de peste 0,40 mg/l, au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unor vehicule pe drumurile publice având alcoolemii peste limita legală.

Pentru toţi cei 11 conducători auto identificaţi în trafic conducând sub influenţa alcoolului s-a dispus reţinerea permisului de conducere.

In jurul orei 17.30, pe DJ 207N, pe raza localităţii Băiceni, a fost idntificat în trafic un autoturism VW, condus de P. Victor, de 21 de ani, din satul Băiceni, comuna Curteşti, având o concentratie de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cateva ore mai târziu, un alt conducator, C. Sidor, de 48 de ani, din localitatea Hlipiceni, judeţul Botoşani, a fost identificat pe raza localităţii Lunca, în timp ce conducea un autoturism marca Dacia Logan, având o concentraţie de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat. S-a intocmit dosar penal conform art. 87 alin. 1 din OUG 195/2002 R.

Tot sâmbătă seara, la ora 22:20, pe strada 1 Decembrie din oraşul Darabani a fost identificat în trafic un autoturism condus de B. Silviu, de 33 de ani, din aceeaşi localitate, în timp ce avea o concentraţie de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorilor auto le-au fost recoltate probele biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, fiindu-le întocmite dosare penale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Campanie de informare a elevilor cu privire la normele de siguranță, desfășurată de jandarmi în Botoșani și în alte două localități!

Saturday, 7 September 2024

Activitatea s-a desfășurat în cadrul campaniei de informare „Școli în siguranță", premergătoare deschiderii anului școlar 2024 – 2025, și a constat în discu...

Transportul copiilor în mașină: Ce spune Codul Rutier!

Saturday, 7 September 2024

Dar, la fel de important, Codul Rutier stabilește de la ce vârstă au voie copiii în mașină, indiferent de locul pe care îl ocupă. Conform legii, copiii care nu au împli...

Valeriu Iftime: „Mergem înainte, la fel de hotărât!”

Saturday, 7 September 2024

Cam asta a fost reacția mea când am citit postarea doamnei Federovici, în care sunt acuzat de misoginism. Confuzie totală A trebuit să citesc de două ori ca să mă asigur că mintea n...