Beţi la volan, au ajuns la un pas de moarte!

Beţi criţă la volan, pun în pericol vieţile lor şi pe cele ale participanţilor la trafic! Unii sunt depistaţi la timp de către poliţişti, alţii, însă, comit accidente rutiere.

Vineri, în jurul orei 10.20, M. N., de 42 de ani, din orasul Darabani, judeţul Botoşani, în timp ce conducea o autoutilitară pe strada Cîmpeni din localitate, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, intrând în coliziune cu gardul unui imobil de pe marginea drumului. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând valoarea de 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 01.35, U. I., de 39 de ani, din localitatea Sadoveni, judeţul Botoşani, a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe DN 24C, în localitatea Liveni, comuna Manoleasa, Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind de 0,71 mg/l în aerul expirat.

În aceeaşi noapte, în jurul orei 03.00, C. O., de 22 ani, din comuna Ştiubieni, judeţul Botoşani, în timp ce conducea un autoturism DJ 292, ajungând pe un sector de drum în curbă, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, împrejurare în care vehiculul s-a răsturnat în afara părţii carosabile.În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a conducătorului auto. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Celor trei conducători auto le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauze continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

PSD Botoșani, Marius Constantin Budăi: „Oprim toată România pentru că domnul Ciucă nu stă bine în sondaje?”

Tuesday, 8 October 2024

„Liberalii au  greșit enorm când au anunțat că rup coaliția, dar rămân la guvernare. În fața unei asemenea contorsiuni logice, omul obișnuit are o singură explica...

Peste 140 de botoșăneni sancționați de polițiști în ultimele 24 de ore!

Tuesday, 8 October 2024

Activitățile desfășurate au avut drept scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea traficului și consu...

Proiect de reducere a abandonului: Învățământ hibrid sau online și ore remediale pentru studenții care lucrează!

Tuesday, 8 October 2024

Programul își propune să ofere suport concret tinerilor pentru a absolvi facultatea, precum cursuri în sistem hibrid sau online, recunoașterea creditelor anterioare, sau parteneriate cu...