Beneficii terapeutice uimitoare ale borsului
Stiri Botosani Thursday, 10 November 2016 ActualitateTonic natural foarte popular in tarile occidentale, borsul contine multe minerale, complexul de vitamine B si multa vitamina C. El este foarte bogat in enzime, iar ingredientul de baza al acestuia sunt taratele de grau, care contin vitamine din grupul B, betacaroten, minerale, aminoacizi esentiali si carbohidrati, ne spune sfatulmedicului.
Ce afectiuni se amelioreaza cu bors
Boli respiratorii cronice: bronsita, astm, sinuzita. Pentru ameliorarea simptomelor se beau doua cani de bors zilnic, cu 15 minute inainte de masa. Se face o cura de trei saptamani.
Adjuvant in tuberculoza - se bea in fiecare zi o jumatate de litru de bors, pe stomacul gol, inainte de mesele principale. Cateva substante active din bors blocheaza dezvoltarea bacililor care provoaca aceasta maladie.
Indigestie, voma - se bea zilnic inainte de masa o jumatate de pahar cu bors.
Oboseala cronica - se bea o jumatate de litru de bors pentru revigorarea rapida a organismului.
Regleaza glicemia, in cazul persoanelor cu diabet zaharat de tip 2.
Borsul are si contraindicatii pentru persoanele cu probleme gastrice, care ar putea sa nu il tolereze.
Borsul este contraindicat in dispepsia acida.
Curata ficatul, fierea, rinichii si colonul - Cura se tine doua saptamani, timp in care se bea cate o cana de bors pe zi, cu 15 minute inainte de masa. Pentru a fi mai eficienta terapia, in cana cu bors se adauga o jumatate de lingurita de pulbere de pelin.
Borsul natural ajuta si la scaderea tensiunii, nivelului colesterolului si al glicemiei. Specialistii in nutritie il considera un remediu excelent pentru bolnavii cardiaci care sufera de infarct miocardic, hiptertensiune arteriala si alte boli de inima.
Cum se prepara borsul in casa
Cu doua zile inainte de a prepara borsul, amesteca intr-un recipient 300 grame de tarate cu 300 grame de malai, apoi toarna peste ele un pic de apa rece.
Amesteca-le bine si lasa compozitia la caldura doua zile. Intr-o oala de aproximativ 10 litri pune 600 grame de tarate de grau si 600 grame de malai, amesteca cu un pic de apa rece, astfel incat sa fie umede, dupa care adauga si o sticla de huste (drojdie de bors). Amesteca din nou, iar in compozitie pune si o crenguta de leustean.
Pune pe foc o oala cu apa, aproximativ 10 litri, iar cand da in clocot ia-o de pe foc si las-o cateva secunde, dupa care toarna peste compozitia din galeata pana se umple recipientul. Amesteca compozitia foarte bine, pune un capac peste, baga recipientul intr-un sac sau sacosa din nailon, strange bine, acopera cu o patura si lasa la caldura, eventual langa un calorifer.
Se lasa 24 de ore, timp in care se mai amesteca o singura data, dupa care se acopera din nou. Dupa cele 24 de ore, amestecul se scurge, se pune la sticle, iar vasul se mai umple o data, de aceasta data cu apa calduta, nu fiarta. Acest procedeu se poate repeta de doua ori.
Spune-ne opinia ta
Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani
MM Stoica, atac dur la adresa botoșănenilor: „Îți riști integritatea corporală!”/ ”Faceți o filmare să vedeți vestiarul!”
FC Botoșani – FCSB 1-0 a fost meciul disputat joi seară și a contat în cadrul restanței din etapa a 4-a. Mihai Stoica a lansat un nou atac către echipa moldavă după eșecul suferit ...
Cutremur cu magnitudine însemnată a avut loc duminică dimineață, recomandări ISU Botoșani! (Video)
În dimineața de duminică, 24 noiembrie, în jurul orei 07:16, în zona seismică Vrancea, s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 4,0 pe scara Richter. Potrivit Inst...
S-au deschis urnele: Botoșănenii votează!
375.747 de cetățeni cu drept de vot sunt așteptați la urne în cele 433 de secții de votare din județul Botoșani. În prima jumătate de oră, au votat deja 1680 de persoane pe lis...
Newsletter
Abonează-te la Newsletter-ul Stiri Botoșani pentru a fi la curent cu cele mai noi știri și reportaje!
© 2024 WEB EMOTION SRL | Toate drepturile rezervate.
Web Emotion, Live.Botosani.ro, Botosani.ro Stiri.Botosani.ro si logo-urile acestora sunt marci inregistrate ale Web Emotion. Toate celelalte marci sunt proprietatea companiilor detinatoare. Reproducerea continutului din acest site este permisa numai cu acordul Web Emotion.
Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Despre Cookie-uri
Pagină generată în 0.56 secunde
Acest website foloseşte cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare. Mai multe detalii despre cookie-uri aici