Beneficii terapeutice uimitoare ale borsului
Stiri BotosaniJoi, 10 Noiembrie 2016Actualitate113 vizualizăriTonic natural foarte popular in tarile occidentale, borsul contine multe minerale, complexul de vitamine B si multa vitamina C. El este foarte bogat in enzime, iar ingredientul de baza al acestuia sunt taratele de grau, care contin vitamine din grupul B, betacaroten, minerale, aminoacizi esentiali si carbohidrati, ne spune sfatulmedicului.
Ce afectiuni se amelioreaza cu bors
Boli respiratorii cronice: bronsita, astm, sinuzita. Pentru ameliorarea simptomelor se beau doua cani de bors zilnic, cu 15 minute inainte de masa. Se face o cura de trei saptamani.
Adjuvant in tuberculoza - se bea in fiecare zi o jumatate de litru de bors, pe stomacul gol, inainte de mesele principale. Cateva substante active din bors blocheaza dezvoltarea bacililor care provoaca aceasta maladie.
Indigestie, voma - se bea zilnic inainte de masa o jumatate de pahar cu bors.
Oboseala cronica - se bea o jumatate de litru de bors pentru revigorarea rapida a organismului.
Regleaza glicemia, in cazul persoanelor cu diabet zaharat de tip 2.
Borsul are si contraindicatii pentru persoanele cu probleme gastrice, care ar putea sa nu il tolereze.
Borsul este contraindicat in dispepsia acida.
Curata ficatul, fierea, rinichii si colonul - Cura se tine doua saptamani, timp in care se bea cate o cana de bors pe zi, cu 15 minute inainte de masa. Pentru a fi mai eficienta terapia, in cana cu bors se adauga o jumatate de lingurita de pulbere de pelin.
Borsul natural ajuta si la scaderea tensiunii, nivelului colesterolului si al glicemiei. Specialistii in nutritie il considera un remediu excelent pentru bolnavii cardiaci care sufera de infarct miocardic, hiptertensiune arteriala si alte boli de inima.
Cum se prepara borsul in casa
Cu doua zile inainte de a prepara borsul, amesteca intr-un recipient 300 grame de tarate cu 300 grame de malai, apoi toarna peste ele un pic de apa rece.
Amesteca-le bine si lasa compozitia la caldura doua zile. Intr-o oala de aproximativ 10 litri pune 600 grame de tarate de grau si 600 grame de malai, amesteca cu un pic de apa rece, astfel incat sa fie umede, dupa care adauga si o sticla de huste (drojdie de bors). Amesteca din nou, iar in compozitie pune si o crenguta de leustean.
Pune pe foc o oala cu apa, aproximativ 10 litri, iar cand da in clocot ia-o de pe foc si las-o cateva secunde, dupa care toarna peste compozitia din galeata pana se umple recipientul. Amesteca compozitia foarte bine, pune un capac peste, baga recipientul intr-un sac sau sacosa din nailon, strange bine, acopera cu o patura si lasa la caldura, eventual langa un calorifer.
Se lasa 24 de ore, timp in care se mai amesteca o singura data, dupa care se acopera din nou. Dupa cele 24 de ore, amestecul se scurge, se pune la sticle, iar vasul se mai umple o data, de aceasta data cu apa calduta, nu fiarta. Acest procedeu se poate repeta de doua ori.
Spune-ne opinia ta
Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani
Foc într-un apartament din municipiul Botoșani, vecinii au chemat urgent pompierii! (Foto)
307
Mai multe bunuri din bucătăria unui apartament, situat la etajul III, au fost cuprinse de flăcări. Când s-a produs evenimentul de pe strada Vârnav, proprietarii nu erau acasă. Vecinii...
Valeriu Iftime: Cu atâtea exemple demne de urmat, sunt sigur că vom reuși să realizăm o dezvoltare reală și la Botoșani! (Video)
41
Domnul Bolojan, timp de ani de zile, a oferit Oradiei și județului Bihor un model de administrație publică, eficiență și investiții durabile. În scurta mea vizită în județul Biho...
Sucevean condamnat pentru distrugere, încarcerat în Penitenciarul Botoșani!
55
În cursul zilei de sâmbătă, 18.05.2024, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești în timp ce patrulau pe raza satului Călinești, comuna Dărmănești din Suceava, &i...
Acest website foloseşte cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare. Mai multe detalii despre cookie-uri aici