BEJ a cerut lamuriri de la Bucuresti in vederea definitivarii listei de candidati a PD-L Botosani

BEJ a cerut lamuriri de la Bucuresti in vederea definitivarii listei de candidati a PD-L Botosani

 Paul Ionescu la Botosani, 4 octombrie 2008  

Daca ieri anunta ca Partidul Democrat-Liberal ar putea cere o derogare de la lege pentru a primi acceptul inlocuirii pe listele electorale a lui Paul Ionescu, astazi, reprezentantii Biroului Electoral Judetean Botosani au anuntat ca au inaintat catre Biroul Electoral Central, in nume propriu, o adresa prin care solicita lamuriri cu privire la situatia creata la Botosani.

Acest lucru este motivat si prin faptul ca ziua de 29 noiembrie reprezinta data limita de finalizare a listelor de candidati, expirand intre timp si termenul de depunere a contestatiilor.

Conform legislatiei actuale, reglementata printr-o ordonanta de urgenta in luna august 2008, un candidat care a decedat inainte de ziua alegerilor nu mai poate fi inlocuit pe listele electorale cu un alt membru al formatiunii de care acesta apartinea.

De asemenea, conform surselor de la BEJ, in tara s-a mai inregistrat un asemenea caz, un candidat decedand dupa inscrierea sa pe listele electorale, astfel ca decizia apartine, in ambele situatii, Biroului Electoral Central.

Paul Ionescu, trecut pe listele PD-L Botosani in vederea alegerilor parlamentare din 30 noiembrie, a incetat din viata in dupa-amiaza zilei de duminica, 26 octombrie. Ionescu a suferit un infarct, dupa ce participase la o actiune electorala la Curtesti.

In memoria colegului lor, membrii PD-L au anuntat, ieri, trei zile de doliu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
47

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
86

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...

Au plecat la Dorohoi, iar în urma lor a urmat dezastrul: Blocul evacuat, bunuri distruse, mii de lei topiți!

astăzi, 15:49
914

Printr-un apel la 112, pompierii au fost anunțați că iese fum de pe geamurile unui apartament. Se pare că proprietarii au plecat până în municipiul Dorohoi, județul Botoșani, iar &i...