Bebelusul mort in accidentul de autocar din Franta este din Botosani

Bebelusul mort in accidentul de autocar din Franta este din Botosani
Singurul mort in urma accidentului din Franta este un bebelus a carei mama e originara din Pomarla.

"Ne pregateam cu casa, mai dadeam un var, incercam sa o facem primitoare, dar acum, la ce sa ne mai pregatim?", intreba ieri Minodora Pascareanu, bunica copilului.

Viitorul ginere tocmai i-a dat o veste pe care nu o dorea nici dusmanilor ei. Nepotica ei de doar noua luni a murit in cumplitul accident de autocar din Franta, de duminica. A sperat pana in ultima clipa ca bebelusul de care scria toata presa nu este nepotica ei.

Mai ales ca informatiile privind varsta erau contradictorii. Femeia a vazut, insa, intr-o poza caruciorul portocaliu al nepoatei pe care urma sa o tina pentru prima data in brate, insa tot a continuat sa spere. Pana in clipa in care un mesaj de la viitorul ei ginere i-a naruit lumea.

Fetita de doar noua luni a murit in drum spre ei, in bratele mamei, la scurt timp dupa ce parintii ei au vorbit cu rudele din tara.

"Am vorbit cu ei cu jumatate de ora inaintea accidentului. Am vorbit cu el (n.r. - ginerele). A spus ca intrasera in Franta si abia asteptau sa ajunga acasa. Am intrebat ce face fetita si a spus ca toti pasagerii din autocar s-au jucat cu ea si era vesela si atunci statea la mama in brate. Apoi nimic. Am auzit seara la televizor de accident", a spus printre lacrimi Minodora Pascareanu, bunica Mirunei.

Fetita se nascuse in decembrie si venea acasa pentru prima data. Parintii tocmai urmau sa-si cumpere o casa in Pomarla, unde erau asteptati si de ceilalti trei copii, Andreea de 16 ani, Tibi de 11 ani si Danut de 9 ani.

Si parintii sunt in stare grava

Cumplita veste i-a fost comunicata mamei cu ajutorul unui preot roman, iar acum tot ce isi doresc cei doi este sa iasa din spital si sa-si poata inmormanta bebelusul acasa, la Pomarla. Ambii sunt, insa, in stare destul de grava. Barbatul, Cornel Barbu din Piatra Neamt are deja patru operatii, la cap, fiind scalpat pe jumatate, la umarul stang si la ambele picioare, in timp ce mama fetitei, Ana Pascareanu de 35 de ani, are fractura de bazin, fractura de picior si de mana. Ieri a fost operata pentru a doua oara, iar datele furnizate de Ministerul de Externe arata ca este unul dintre pacientii in starea cea mai grava.

Datele oficiale mai arata ca si alti botosaneni au fost internati dupa evenimentul rutier de duminica. In Spitalul Toulour Sainte Anne sunt internati sotii Constantin si Maria Mitel de 39, respectiv 37 de ani, din Vorona, Ana Anuta de 52 de ani din Bajura - Darabani, dar si Ana Pascareanu de 35 de ani, din localitatea Dealu Mare, si iubitul ei.

In Spitalul Draguignon este internata Claudia Matei de 34 de ani, din Darabani, iar in Spitalul La Conception Dan Cosmin Ciubotaru de 22 de ani, din satul Ghireni - Cotusca. In acelasi spital se afla, insa, si Narciza Mihoreanu si Camelia Doroftea de 28 de ani, ambele din apropiere de Dorohoi.

Sursa: Monitorul de Botosani

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - CS Mioveni, astăzi de la ora 20:00

astăzi, 11:12
3

FC Botoșani întâlnește formația CS Mioveni în barajul de menținere/promovare în Superligă.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!FC Botoș...

Ce spune generalul Grecu despre ”aparatul de zbor fără pilot” prăbușit în Botoșani

astăzi, 10:55
39

MapN a anunțat ieri, 16 mai, că este vorba despre ”un aparat de zbor fără pilot” de proveniență civilă. Mai mult, acesta nu avea armament și nici muniție.Asta după ce, î...

Senator Cristian Achiței: Așternerea straturilor asfaltice, finalizată pe întreaga lungime a DN 28B Botoșani-Tg. Frumos (Foto)

astăzi, 10:21
59

Coșmarul de zeci de ani de pe drumul care leagă Botoșaniul de Tg. Frumos a luat sfârșit. Zeci de politicieni au promis vreme de două decenii repararea drumului care ne leagă județul de re...