Bazinul de inot din Parcul Eminescu, motiv de disputa in Consiliul Local Botosani!

Bazinul de inot din Parcul Eminescu, motiv de disputa in Consiliul Local Botosani!
Bazinul de inot in scop didactic, a carui amenajare a inceput deja in zona Parcului Mihai Eminescu Botosani, in locul fostelor sere, este contestata de o parte a cetatenilor municipiului Botosani, pe motiv ca spatiul trebuie sa intre in extinderea parcului, pentru ca astfel comunitatea de beneficieze de o mai mare suprafata de spatiu verde, conform normelor europene.

Mai mult, unul dintre cetatenii din Botosani propune chiar si un referendum in acest sens, prin care populatia sa isi exprime parerea in legatura cu extinderea Parcului Mihai Eminescu.

"In anii 1980, un primar, Cojocaru, ca sa spuna ca este un foarte bun gospodar, a decretat ca zonele Cornisa si Trei Coline sa fie considerate intravilan, crescand suprafata de spatiu verde. Avem astfel o statistica mincinoasa, de 240 de hectare spatiu verde in municipiul Botosani", a spus, in plenul sedintei de astazi de Consiliu Local, un cetatean din Botosani.

Acesta a tinut sa mentioneze ca parerea sa a fost impartasita initial si de primarul Catalin Flutur, care in iunie 2009 a anuntat ca in locul serelor se va extinde parcul, pentru ca, la cateva luni, sa precizeze ca in acel loc se va construi un bazin de inot.

Reactia primarului de Botosani a venit imediat dupa interpelarea din plenul sedintei, Catalin Flutur recunoscand faptul ca s-a avut in vedere extinderea Parcului, dupa dezafectarea serelor.

"Programul de dezvoltare al Guvernului ne-a impus, insa, cautarea de solutii pentru investitii precum bazinul de inot in scop didactic, care face parte din programul Companiei Nationale de Investitii. Sunt cetateni care doresc extinderea parcului, dar si cetateni care vor bazin de inot. Am pus la dispozitia CNI terenul care se afla in zona acceptabila, fiind singurul teren disponibil. Constructia in sine ocupa, insa, doar o treime din spatiul liber, astfel ca vom impaca ambele categorii", a mentionat Catalin Flutur, adaugand faptul ca, oficial, Botosani este singurul oras din Romania care indeplineste norma europeana in ceea ce priveste spatiul verde pe cap de locuitor.

De altfel, concluzia botosaneanului care si-a exprimat parerea in plen, si anume faptul ca bazinul de inot nu ar fi in interesul intregii comunitati, nu s-a bucurat de sustinerea consilierilor locali.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
107

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
137

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
213

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...