Băutura la volan i-a adus o amendă usturătoare!

Băutura la volan i-a adus o amendă usturătoare!

   arhiva

Un botoşănean de 44 de ani, care în luna februarie a acestui an a avariat un autoturism după ce a urcat băut la volan, a fost condamnat de magistrații Judecătoriei Botoşani la plata unei amenzi penale de 3.000 de lei, corespunzătoare a 150 de zile de închisoare, dar şi plata cheltuielilor judiciare.

Sentința nu este însă definitivă și poate fi atacată cu apel. Dacă decizia magistraților va rămâne definitivă și bărbatul nu va plăti amenda, acesta va ajunge după gratii.

La data de 6 februarie, Poliţia municipiului Botoşani a fost sesizată cu privire la faptul că pe Calea Naţională din municipiu a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, iar unul dintre conducătorii auto implicaţi s-ar afla sub influenţa alcoolului.

Poliţiştii au stabilit că, în timp ce conducea un autoturism şi efectua o manevră de mers înapoi pentru a ieşi din parcarea unui bar, un bărbat de 44 ani, din municipiul Botoşani, nu s-a asigurat corespunzător, împrejurare în care a acroşat un autoturism care circula regulamentar pe Calea Naţională.

În urma producerii accidentului nu au rezultat victime.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentraţie de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 28 de ani din Darabani, prins de polițiști beat la volan!

astăzi, 20:14
52

În cursul zilei de miercuri, 8 mai 2024, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Darabani au oprit pentru control, pe drumul public din orașul Darabani, un autoturism condus de un tân...

Scad prețurile la gaze naturale și electricitate, anunțul ministrului Energiei!

astăzi, 19:23
72

„Au fost emise primele facturi pe luna aprilie la gaze şi energie electrică. Faţă de preţul maxim prevăzut de plafon, preţurile facturate la gaze naturale sunt cu până la 25% mai m...

Târgului Meșterilor Populari se va desfășura în perioada 10-12 mai 2024 la Botoșani

astăzi, 18:43
84

În acest an sunt așteptați la Botoșani 84 de meșteri populari din județele: Botoșani, Suceava, Iași, Vaslui, Neamț, Argeș, Mureș, Prahova, Covasna, Maramureș, Harghita și Republica M...