Bătrâni ținuți în frig și fără mâncare într-un azil din Italia. Patroana, o ROMÂNCĂ de 38 de ani, arestată!

Bătrâni ținuți în frig și fără mâncare într-un azil din Italia. Patroana, o ROMÂNCĂ de 38 de ani, arestată!
Poliţiştii italieni, împreună cu colegii lor de la inspectoratul muncii, au finalizat o anchetă amănunţită, într-un azil de bătrâni din Italia, a cărui patroană este o româncă. Femeia a fost chemată la interogatorii, după mai multe plângeri făcute de către foştii angajaţi.

Azilul Villa degli Angeli din Rieti a fost închis, după o amănunţită percheziţie, deoarece în timpul acesteia au fost găsite numeroase nereguli, descoperindu-se încălcări grave ale condiţiilor impuse la angajarea personalului, majoritatea fiind necalificat, dar mai ales a condiţiilor în care trăiau bătrânii.

Conform gazetaromaneasca.com, poliţia şi experţii de la ADSL au verificat de asemenea starea şi condiţiile bătrânilor. Practic, românca, Filip Gabriela Florica, a găzduit şapte bătrâni fără să respecte necesităţile unor persoane în vârstă, fără încălzire şi mâncare adecvate.

În timpul inspecţiei poliţia a descoperit că angajaţii nu aveau pregătire profesională pentru a fi în gradul să-i îngrijească corespunzător pe bătrâni, ba mai mult, erau indiferenţi şi agresivi cu aceștia. După percheziţie, poliţia au arestat-o pe patroana azilului, Gabriela Florica Filip, în vârstă de 38 de ani, fără antecedente penale.

Din raportul poliţiei rezultă o altă persoană reținută, complice cu patroana, era angajată ca "asistentă medicală", însă în contract era angajată ca femeie de serviciu.

Clădirea a fost evacuată şi pacienţii au fost trimiși înapoi la rude.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Specialiștii antidrog, la datorie și în perioada Sărbătorilor!

astăzi, 19:15
41

În perioada minivacanțe de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale, specialiștii antidrog au desfășurat activități specifice de informare, evaluare, consiliere şi asistență specializată pen...

Sancțiuni de sute de mii de lei aplicate de polițiștii botoșăneni în perioada sărbătorilor!

astăzi, 18:47
48

Astfel, în medie, zilnic au acționat peste 150 de polițiști, fiind organizate 32 de  acțiuni punctuale, atât în zona localurilor publice și a celor în care se formeaz...

Peste 350 de jandarmi au asigurat ordinea în Botoșani în perioada minivacanței de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale

astăzi, 18:00
33

Dacă majoritatea cetățenilor a înțeles importanța adoptării unui comportament civilizat, au existat totuși situații în care a fost necesară aplicarea a 77 sancțiuni contrave...