Batrani batuti cu bestialitate pentru banii de pensie!

Batrani batuti cu bestialitate pentru banii de pensie!
Barbatul agresor, care era in stare de ebrietate, nu s-a ales cu niciun ban din simplul motiv ca batranii din Oraseni Deal erau saraci lipiti.

Cu toate acestea, el va raspunde in fata legii pentru savarsirea infractiunii de tentativa de talharie.

Ieri dimineata, in jurul orei 08.00, printr-un apel de urgenta, politistii din comuna Curtesti au fost sesizati ca, in noaptea anterioara, o persoana necunoscuta a patruns in locuinta unor batrani din localitatea Oraseni Deal, comuna Curtesti, judetul Botosani, unde, prin folosirea violentei, a incercat sa le sustraga pensiile incasate in urma cu cateva zile.

"Primele cercetari efectuate de catre echipa operativa constituita in cauza au condus la identificarea cu operativitate a suspectului in persoana numitului A. Vasile, de 37 de ani, din satul Baiceni, comuna Curtesti, judetul Botosani. Astfel, dupa doar patru ore de la sesizare, suspectul a fost identificat la o anexa a unei gospodarii din localitatea Baiceni, comuna Curtesti, unde lucra ca ingrijitor de animale, fiind condus la sediul politiei. In urma cercetarilor efectuate, s-a stabilit ca suspectul cunostea ca partile vatamate M. Gheorghe, de 68 ani, si M. Maria, de 76 ani, locuiesc singure intr-o casa din localitatea Oraseni Deal si ca in cursul zilei de 20.02.2009 au incasat pensile", a precizat Manuela Ieremie, purtator de cuvant al IPJ Botosani.

In seara de 25 februarie, dupa ce suspectul a consumat bauturi alcoolice, a hotarat sa sustraga banii celor doi batrani. In jurul orei 23.00, suspectul a ajuns la locuinta partilor vatamate, unde a batut la usa.

Batrana a deschis crezand ca este vizitata de un vecin, moment in care a fost lovita si impinsa de catre agresor, care a patruns in locuinta. Ulterior, barbatul a folosit din nou violenta, lovindu-i pe cei doi batrani cu pumnii, timp in care le-a solicitat banii incasati din pensii.

"Intrucat victimele au negat in permanenta ca ar detine bani in locuinta, suspectul a rascolit una dintre incaperile locuintei fara a gasi vreo suma de bani, motiv pentru care a parasit locuinta fara a mai sustrage vreun bun", a adaugat Manuela Ieremie.

Fata de suspect s-a dispus masura retinerii pe o perioada de 24 ore pentru savarsirea infractiunii de tentativa de talharie, urmand ca astazi sa fie prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Botosani cu propunere de sesizare a instantei in vederea arestarii preventive.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cuantumul indemnizației de șomaj, majorat la valoarea indicatorului social de referință

astăzi, 12:27
129

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, legea care prevede majorarea cuantumului indemnizaţiei de şomaj acordată persoanelor cu un stagiu de cotizare de cel puţin un an, acesta urmând...

Rata șomajului înregistrat în evidențele AJOFM în luna august este de 2,46%

astăzi, 11:58
34

La sfârșitul lunii august, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) din Botoșani erau înregistrați 3.361 șomeri, din care 1.623 femei, rata ș...

(A) S.C. Doly-Com Distribuție S.R.L. – Abator Roma angajează fochist autorizat.

astăzi, 11:34
80

Salariul brut acordat este un salariu motivant, funcție de competențele și experiența profesională în domeniu.Se asigură transport din Mun. Botoșani și o masă la cantina societății....