Bătrână înşelată prin telefon de un escroc care s-a dat drept fiul ei din Botoşani! Vezi ce i-a spus

Bătrână înşelată prin telefon de un escroc care s-a dat drept fiul ei din Botoşani! Vezi ce i-a spus
  Trei bărbaţi, aflaţi după gratii în Penitenciarul Giurgiu, sunt cercetaţi de poliţiştii vrânceni pentru înşelăciune. Ei au făcut rost de bani de la mai multe persoane, folosindu-se de metoda accidentul.

 perioada mai-iunie, cei trei au sunat cinci vrânceni, dar şi persoane din alte judeţe, cărora şi le-au cerut bani, creând un prejudiciu de 43.000 lei. Joi, la Penitenciarul Girgiu, unde erau încarceraţi escrocii, s-a făcut o percheziţie, după care cei trei au fost aduşi în Vrancea.

Vineri, magistraţii Judecătoriei Adjud au emis pe numele lor mandate de arestare preventivă, acest lucru fiind posibil în baza Noului Cod de Procedură Penală.

Poliţiştii vrânceni au documentat activitatea înfracţională a trei deţinuţi, care se aflau în executarea unor pedepse în Penitenciarul Giurgiu. Este vorba despre Marius Panciu, din comuna Joiţa, judeţul Giurgiu, Maricel Vieru, din municipiul Giurgiu, şi Ninel Marian Piperea, din Bucureşti. Poliţiştii vrânceni spun că cei trei au înşelat mai mulţi vrânceni prin metoda accidentul.

În urma activităţilor complexe desfăşurate, poliţiştii vânceni au stabilit faptul că cei trei, în perioada 09.04.2014 – 17.06.2014, în timp ce executau pedepsele privative de libertate, au apelat cinci persoane din judeţul Vrancea, două persoane din judeţul Bacău şi una din judeţul Mehedinţi, pe care le-au înșelat prin metoda «accidentul», prejudiciindu-le cu sume de bani cuprinse între 2.000 – 10.000 lei, valoarea totală a prejudiciului creat fiind de 43.000 lei, a precizat inspectorul principal Bogdan Toader, purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea.

 Acţiunea de joi şi vineri a venit ca urmare a dosarului înregistrat în data de 30 aprilie, când o bătrână de 82 de ani, din Pufeşti, a fost înşelată de un escroc prin aceeaşi metodă, atunci fiind trimis să ridice banii un taximetrist din Focşani. Anchetatorii au ajuns la concluzia că persoana reţinută şi arestată preventiv atunci este în legătură cu alte persoane şi, continuând cercetările, au ajuns la cei trei escorici din penitenciar, care au fost arestaţi preventiv vineri. Cei trei sunt consideraţi capii reţelei. 

Potrivit informaţiilor primite la începutul lunii mai de la prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Adjud, Lucian Homoceanu, cu privire la bătrâna din Pufeşti, aceasta a fost contactată pe  telefonul fix de o persoană necunoscută, care i-a spus că este fiul său, de la Botoșani. Bărbatul i-a spus că a fost implicat într-un accident soldat cu victime și pentru a nu fi arestat are nevoie de o sumă de bani. De asemenea, i-a spus femeii că va veni cineva la ea pentru a lua 8.000 lei, bani necesari pentru despăgubirea victimelor. Bătrâna s-a conformat, după cum ne-a spus prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Adjud, dând suma de bani unui taximetrist, trimis de escroc acasă la ea.   

Citeşte mai mult pe Monitorul de Vrancea

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Lumânările lăsate nesupravegheate, pericol de incendiu. Pompierii vor fi la datorie în Noaptea de Înviere!

astăzi, 09:43
6

În Noaptea de Înviere şi de Paşte credincioșii vor aprinde lumânări sau candele în locuinţe. Pentru ca aceste sărbători să fie petrecute fără incidente, Inspectoratul...

Astăzi este (și) ziua salvatorilor din întreaga lume: La mulți ani, bravi pompieri!

astăzi, 08:54
52

Pe 4 mai se sărbătorește Ziua Internațională a Pompierilor. Ei sunt cei care aduc speranță atunci când totul pare pierdut Indiferent de limba pe care o vorbesc, de naționalitate sau de c...

Calendar Ortodox: Sfânta şi Marea Sâmbătă; Sf. Mc. Pelaghia; Sf. Monica, mama Fericitului Augustin

astăzi, 08:17
29

Pelaghia era o fecioară foarte frumoasă, înţeleaptă şi plină de frica lui Dumnezeu, şi însuşi fiul împăratului se logodise cu ea. Auzind sfânta de la creştini de M&ac...