Batran de 80 de ani, inselat de un tigan din Ardeal

Batran de 80 de ani, inselat de un tigan din Ardeal
Å¢igan cu accent unguresc, tânăr ÅŸi viclean! Acesta este profilul unui infractor care a înÅŸelat un bătrân din comuna Suharău, sustrăgându-i suma de 28 de milioane lei vechi. Din fericire, poliÅ£iÅŸtii l-au depistat repede pe ÅŸmecherul de 18 ani, fiind identificat în persoana lui B. Gabi, din municipiul Satu Mare.  

În ziua de 2 august 2010, în jurul orei 14.00, în curtea locuinÅ£ei lui A. Pintilei, de 78 ani, din satul ComăneÅŸti, comuna Suharău, judeÅ£ul BotoÅŸani, a intrat un bărbat necunoscut de etnie rromă care, sub pretextul că oferă cadouri pensionarilor, i-a dat acestuia două seturi de oale pentru bucătărie, solicitându-i în schimb doar o sumă simbolică de bani, pentru carburantul consumat.
 
Bătrânul a fost de acord ÅŸi, împreună cu persoana necunoscută a intrat în imobil pentru a-i plăti acestuia o sumă de bani.

În locuinţă, sub pretextul că nu cunoaÅŸte decât bancnotele care încep cu cifra 5, persoana necunoscută i-a cerut proprietarului să-i prezinte toÅ£i banii pe care-i deÅ£ine, pentru a lua din aceÅŸtia doar suma necesară plăţii combustibilului.

A. Pintilei i-a prezentat celui în cauză banii pe care-i avea la domiciliu, bani din care autorul faptei a luat suma de suma de 2.800 lei, în bancnote de 100 ÅŸi 200 lei, lăsându-i părÅ£ii vătămate doar 200 lei, în bancnote de 10 ÅŸi 50 lei.      

Persoana necunoscută, având asupra sa suma sustrasă, s-a deplasat la autoturismul cu care venise ÅŸi care se afla parcat în faÅ£a locuinÅ£ei lui A. Pintilei, motivând că doreÅŸte să arate banii "ÅŸefului său", pentru a vedea dacă sunt buni. Ajuns la maÅŸină, bărbatul a urcat în aceasta ÅŸi a plecat în trombă de la faÅ£a locului, pe un drum prin câmp, spre localitatea Alba, comuna HudeÅŸti.

Din primele verificări efectuate de poliÅ£iÅŸti a rezultat că persoana necunoscută se exprima greu în limba română, cu accent diferit de zona Moldovei, respectiv specific ardelenesc, cu tentă maghiară. Totodată s-a mai stabilit că autorul faptei era însoÅ£it de alte două persoane, de sex masculin, de etnie rromă, care au stat în permanenţă în autoturism.

Continuarea investigaÅ£iilor a condus la identificarea autorului faptei în persoana lui B. GABI, de 18 ani, din municipiul ÅŸi judeÅ£ul Satu Mare, tânărul fiind depistat ÅŸi condus la sediul PoliÅ£iei Darabani, unde, pe parcursul cercetărilor, a recunoscut fapta comisă, restituind părÅ£ii vătămate A. Pintilei suma de 2.800 lei, de care l-a deposedat prin înÅŸelăciune.

Dosarul cauzei a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Darabani, care a confirmat începerea urmăririi penale faţă de B. GABI sub aspectul săvârÅŸirii infracÅ£iunii de înÅŸelăciune, informeaza IPJ Botosani.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANPC atenționează: Nu cumpărați de oriunde alimente pentru masa de Paște!

astăzi, 11:20
15

PreÈ™edintele interimar al ANPC, Sebastian Hotca, a explicat că unul dintre cele mai importante aspecte de care ar trebui să È›inem cont este, în primul rând, locul de unde ne facem...

Polițiștii botoșăneni au adus bucurie unor familii în preajma sărbătorilor pascale! (Foto, video)

astăzi, 09:11
57

Înaintea sărbătorilor pascale, poliÈ›iÈ™tii botoșăneni au avut o întâlnire specială cu o parte dintre copiii pe care i-au cunoscut în cadrul activităților profesionale È...

Calendar ortodox: Astăzi, în Sfânta şi Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului), îl cinstim pe Sf. Cuv. Irodion de la Lainici (Slujba lui se va săvârși marți, a treia zi de Paști)

astăzi, 08:11
59

 Cu multă dorire în suflet pentru viaÅ£a monahală, la vârsta de 22 de ani a intrat în monahism la Mănăstirea Cernica, o adevărată ÅŸcoală isihastă. Aici, tânărul ...