Bătaie soră cu moartea primită de un botoşănean!

Un bărbat în vârstă de 47 de ani, din localitatea Pleşcani, comuna Călărași, a ajuns în stare foarte gravă la spital după ce a fost bătut cu bestialitate, suferind trumatisme grave la nivelul capului, dar şi fracturi la mâini şi picioare.

Dan Ripiceanu a muncit toată ziua la câmp împreună cu o rudă, iar seara s-au oprit într-o crâşmă unde au consumat băuturi alcoolice.

La un moment dat, între bărbatul de 47 de ani şi un tânăr de 23 de ani s-a iscat un conflict verbal, după ce cel din urmă i-a cerut o ţigară, dar consăteanul său nu a vrut să îi dea. Între cei doi au mai existat altercaţii şi în trecut.

După schimbul de replici, tânărul de 23 de ani a plecat.

La scurt timp şi Dan Ripiceanu a plecat către casa părinţilor săi.

A doua zi el a fost găsit mai mult mort decât viu, de către soţie, care a sunat la 112 şi a solicitat ajutor medical. El a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe, iar mai apoi transferat la Clinica de Neurochirurgie din Iaşi.
 
"Pacientul a suferit fracturi la nivelul craniului, temporo-fronto-parietale, la nivelul oaselor malare, a oaselor feţei, cu multiple hematoame intracerebrale, extra şi la nivelul sinusurilor. Prezintă şi multiple fracturi, entorse, luxaţii, de ordinul zecilor", a declarat medicul Gheorghe Apetroaie, din cadrul UPU Botoşani.

Poliţia a deschis o anchetă în acest caz pentru a stabili dacă tânărul de 23 de ani are vreo legătură cu ceea ce i s-a întâmplat bărbatului.

"Se efectuează cercetări pentru a se identifica agresorii existând un suspect în cauză şi pentru încadrarea juridică a faptei, în funcţie de concluziile medico-legale ulterioare", a declarat Daniela Gheorghiescu, purtător de cuvânt al IPJ Botoşani.

UPDATE:

Cazul a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani fiind deschis un dosar pentru tentativă la omor calificat. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de nenorocire: Mașină răsturnată pe cupolă, șoferul a scăpat ca prin minune! (Foto)

Thursday, 3 October 2024

Accidentul a avut loc pe raza localității Dângeni. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Trușești, cu o autospecială de stingere și modul de desc...

Activități preventive în sistem integrat, desfășurate de specialiștii de la Antidrog cu elevii Colegiului Economic „Octav Onicescu” Botoșani! (foto)

Thursday, 3 October 2024

Cei 120 de elevi participanți la activități au discutat împreună cu specialiștii antidrog și polițiștii despre planurile lor de viitor și despre modalitățile în care aceste obie...

Dramaturgi de toate vârstele, așteptați să participe la Festivalul-Concurs de Creație și Interpretare a Piesei de Teatru într-un Act „Mihail Sorbul”!

Thursday, 3 October 2024

Desfășurat o dată la doi ani, festivalul își propune prin ambele secțiuni – creație și interpretare - descoperirea și promovarea talentelor dramaturgice în rândul amato...