Bătaie pe reabilitarea Pieţei Viilor!

Şase firme au depus oferte la licitaţia organizată de Primăria Botoşani pentru executarea lucrărilor de reabilitare şi modernizare a Pieţei Viilor.  Firmele care au depus oferte sunt ABC Con Internaţional, care are şi cea mai mică ofertă financiară, de 642.000 de lei, Dioconstruct, Instal Con, Conrec, Aquaterm şi Victor Construct.

Valoarea estimată a contractului este de 747.963 lei, fără TVA, investiţia urmând a fi realizată cu fonduri europene şi de la bugetul local.

Ofertele sunt în faza de analiză, urmând ca municipalitatea să desemneze un câştigător.

Pe perioada cât vor fi executate lucrările, tarabele din Piaţa Mică vor fi mutate în parcarea din imediata apropiere.

În cazul în care nu vor fi contestaţii la licitaţie, lucrările ar putea începe la jumătate lunii iulie. Pe lângă reabilitarea propriu zisă a spaţiilor unde producătorii vor putea să îşi vândă marfa, la Piaţa Viilor va fi creat şi un colţ expoziţional pentru produse fabricate în zona transfrontalieră.

În cadrul proiectului vor fi realizate lucrări de amenajare, igienizare şi dotare. Capacitatea de ocupare a pieţei şi perimetrul vor fi mărite astfel încât să poată funcţiona pe întreaga perioadă a anului, fără întreruperi din cauza vremii nefavorabile.

După modernizare, Piaţa Viilor va avea o suprafaţă totală de 1.311 metri pătraţi, platoul acoperit va fi extins cu structură metalică, va fi realizat un acoperiş din panouri termoizolante, şi se vor crea cinci accese separate pentru persoane. Spaţiul în care în prezent funcţionează piaţa va fi închis cu panouri termoizolante şi tâmplărie din profile de aluminiu cu geam termoizolant.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Călugărul din Botoșani care și-a anunțat sfârșitul cu trei zile înainte de a pleca la Domnul!

astăzi, 16:53

Călugărul Vitalie, din Botoșani, a trăit între anii 1891 și 1945. Acest cuvios părinte a fost un mare şi tăinuit sihastru român din Muntele Athos. Născut în anul 1891, era d...

Români întorși din străinătate pentru o nuntă, găsiți morți în apartamentul lor. „A murit și copila, au murit și părinții”

astăzi, 15:48

Tragedia a avut loc în Bistrița, iar cea care a sunat la 112 pentru a trage semnalul de alarmă a fost o vecină care a simțit un puternic miros de gaz în scara blocului. Potrivit Șt...

Comunicat: PSD Botoșani îi îndeamnă pe botoșăneni să voteze un președinte care unește, nu unul care dezbină cum au făcut Băsescu și Iohannis

astăzi, 14:33

PSD Botoșani anunță că peste 45.000 de botoșăneni au semnat pe listele de susținători depuse sâmbătă la Biroul Electoral Central alături de candidatura premierului Marcel Ciolacu la f...