Bataie mare si pentru un loc la gradinita!

Bataie mare si pentru un loc la gradinita!
Ada Macovei: "La gradinita, categoric au prioritate copiii cu varste de 6 ani, care vor merge peste un an la scoala, in detrimentul copiilor de 3 ani".

Potrivit sefei invatamantului botosanean, in cursul lunii mai se va definitiva inscrierea copiilor la gradinite, intrucat termenul de raportare catre Inspectoratul Scolar Judetean de la unitatile de invatamant este 15 iunie, dar pana la acea data se vor transmite raspunsurile parintilor.

Reprezentantii ISJ au solicitat parintilor sa-si inscrie copiii doar intr-o singura unitate, iar directorilor unitatilor le-au solicitat sa-si planifice astfel incat sa poata sa raspunda in scris fiecarui parinte, cu motivatia raspingerii copilului, daca este cazul.

"Cu siguranta, ca si in ceilalti ani, la data de 15 iunie vom avea o situatie preliminara, dar la 15 septembrie vom sti fiecare copil in ce gradinita a ales sa mearga si care unitati au nevoie de suplimentarea numarului de locuri si unde sunt gradinite care nu-si realizeaza planul de scolarizare. La gradinita, categoric au prioritate copiii cu varste de 6 ani, care vor merge peste un an la scoala, in detrimentul copiilor de 3 ani. Pentru acest an nu pot fi suplimentate locurile la gradinite intrucat este inregistrata o reducere importanta de personal", a spus Ada Macovei, inspector general al ISJ.

La nivelul anului trecut scolar, 2008-2009, au functionat la nivelul judetului Botosani 688 de grupe, cu 15.618 copii, insemnand o medie de 22-23 elevi in grupa.

Anul acesta, 2009-2010, sunt 15.433 de copii, care sunt cuprinsi in acelasi numar de grupe, de 688, la o medie de 22-23 de copii in grupa.

In prezent, in judetul Botosani sunt 357 de gradinite. 22 de gradinite sunt cu personalitate juridica, dintre care 17 gradinite sunt cu program prelungit, plus alte 335 de structuri, din care 300 de gradinite sunt in mediul rural, 3 gradinite cu program prelungit in mediul urban, iar 32 de gradinite cu program normal sunt tot in mediul urban.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
401

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
423

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
246

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...