BĂTAIE DE JOC! La Botoșani, la simularea BAC-ului, au fost elevi care au scris tabla înmulțirii!

BĂTAIE DE JOC! La Botoșani, la simularea BAC-ului, au fost elevi care au scris tabla înmulțirii!
  Unii elevi botoșăneni numai de maturitate nu dau dovadă atunci când e vorba de Bacalaureat. O dovedește ceea ce au înțeles unii că trebuie să scrie pe teze, la simularea acestui examen important din viața oricărui licean.

 Potrivit liderului Sindicatului Învățământului Preuniversitar, Iuliana Nacu, la simularea examenului de Bacalaureat, la matematică, unii elevi au scris în teze tabla înmulțirii. Au făcut acest lucru în bătaie de joc, fapt reflectat ulterior în rezultatele obținute.

“Notele obținute sunt rezultatul unei politici educaționale dusă prost de foarte mulți ani. Vinovați sunt toți actorii implicați începând cu părinții, comunitatea locală și apoi școala. Ne-am obișnuit să dăm vina în cârca profesorilor. Dar au fost elevi care au venit și au așteptat doar să treacă o oră și jumătate ca să iasă din sală, au fost elevi care au scris la teza de matematică tabla înmulțirii, la clasa a XII-a. Nu se poate spune că acel elev are o atitudine corespunzătoare față de școală. Întotdeauna școala a fost arătată cu degetul. Elevii nu sunt interesați să învețe, se pare că ei cred că nu trebuie să învețe. Au ajuns până în clasa a XII-a târâindu-se cu o corijare, cu un 5, dar Bacalaureatul nu este o simplă corijare", a declarat Iuliana Nacu.

Aceasta susține că sunt cu siguranță liceeni care nu sunt interesați ca la finalizarea celor 12 clase să obțină o diplomă care să ateste faptul că au urmat cursurile liceale, iar cum termină școala pleacă la muncă în străinătate.

“Poate ar trebui de văzut dacă nu cumva există niște competențe cerute prea mari pentru nivelul celor din ziua de astăzi. Undeva trebuie umblat", a conchis Nacu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

LOC DE DAT CU… EPIGRAMA (302)

astăzi, 08:42
4

După ce am citit câteva cărţi valoroase  de epigrame scrise de George Eftimie, am în faţă, de data aceasta, un volum de poezii: „Reverberaţii din Ţara Luanei” (Edit...

Incendiu de vegetație noaptea trecută la Havârna, casele, la un pas de a lua foc!

astăzi, 08:27
36

Chemați în ajutor, pompierii din cadrul Punctului de Lucru Darabani și Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Havârna au ajuns la caz cu două autospeciale de stingere. ...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfântul Sfinţit Mucenic Patrichie, Episcopul Prusei şi cei împreună cu el

astăzi, 08:04
20

Sfântul Patrichie a trăit în secolul al 4-lea după Hristos şi a fost Episcop în Prusa. Acest oraş avea izvoare de ape fierbinţi şi era situat pe malul dinspre Asia al Mării Ne...