Băsescu: USL să fie cinstită, să nu-mi împiedice șansa minimă, atâta cât o am

Băsescu: USL să fie cinstită, să nu-mi împiedice șansa minimă, atâta cât o am
Traian Băsescu a comentat miercuri că nu este cinstit "să pui un preşedinte" care a trecut prin criză economică "să obţină 50% plus unu din voturi", și a cerut USL să fie cinstită "fără să încerce să deformeze, să împiedice şansa minimă", atâta cât o are.

"Nu este cinstit să pui un preşedinte care a fost ales de două ori şi după opt ani de mandat şi trei ani de criză economică să-i ceri să obţină 50% plus unu din voturi. Şi totuşi sunt convins că românii nu vor participa la acest mod de a face politică şi ceea ce am cerut şi cer celor care mă sprijină este victoria în referendum. Obiectivul meu, deşi poate părea o misiune imposibilă, este să câştig referendumul", le-a cerut Băsescu susținătorilor.

"Foarte mulţi pleacă de la premiza că, erodat de guvernare şi de problemele prin care am trecut alături de guvern şi de majoritatea parlamentară, voi pierde referendumul. Ei mizează pe faptul că românii pot fi păcăliţi. Am convingerea că românii vor fi cinstiţi cu preşedintele lor. Vor aprecia ce am făcut, vor aprecia că mi-am asumat alături de guvern şi de majoritatea parlamentară momentele dificile prin care România a trecut", a adăugat el.

Președintele suspendat a acuzat că acţiunile Guvernului "nu sunt cinstite şi românii nu pot fi părtaşi la necinste". "Au încercat să modifice condiţiile de validare a referendumului prin ordonanţă de urgenţă. Nu este cinstit. Românii nu vor participa la acest joc necinstit", a susținut el.

"Încearcă de câteva zile să spună că listele electorale care au fost valabile pe 10 iunie nu mai sunt valabile pe 29 iulie şi vor să reducă numărul de electori de la 18.200.000 la 15.000.000. Este necinstit şi românii nu vor accepta un astfel de joc şi este necinstit pentru că electorii sunt înregistraţi la Ministerul de Interne la Evidenţa Populaţiei şi nu la Statistică. Statistica a constatat că, în România locuiesc acum circa 19.500.000 de români, dar după domnul Ponta şi după Ministerul de Interne nu sunt români cei 1.000.000 de cetăţeni români din Italia, nu sunt români electori nici cei aproape 1.000.000 din Spania, nici cei din Franţa, nici cei din Germania. Acest lucru nu este cinstit, iar românii nu vor participa la un lucru necinstit, vor participa, sancţionându-i pe cei care vor să fure până şi condiţiile unui referendum pentru validarea preşedintelui României", a asigurat Băsescu.

"Cred că USL-ul trebuie să înţeleagă că dacă a vrut să pună pe preşedintele României în faţa unei exigenţe, aş spune care este greu de îndeplinit de un preşedinte care a trecut prin opt ani de funcţie, dar dacă au decis s-o facă, trebuie s-o facă cinstit, fără să încerce să deformeze, să împiedice şansa minimă, atâta cât o am. Ştiu de unde pornesc, dar eu ca om politic sunt un om care întotdeauna a făcut totul până la capăt. De aceea fac un apel la Guvern să fie cinstit, pentru că românii, în primul rând, nu îi vor accepta pe cei necinstiţi", a conchis președintele suspendat.

realitatea.net

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani – FC Voluntari, astăzi de la ora 14:30

astăzi, 10:40
8

FC Botoșani și FC Voluntari se întâlnesc astăzi în etapa a opta a play-out-ului Superligii.Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Voluntari!FC Botoșani are un total de 2...

Măsuri de ordine publică la meciul de fotbal dintre F.C. Botoșani și F.C. Voluntari!

astăzi, 10:24
71

Meciul, contând pentru runda a VIII-a din această ediție a play-out-ului SuperLigii României, se va desfășura pe stadionul "Municipal" din Botoșani și va începe la or...

Lumânările lăsate nesupravegheate, pericol de incendiu. Pompierii vor fi la datorie în Noaptea de Înviere!

astăzi, 09:43
17

În Noaptea de Înviere şi de Paşte credincioșii vor aprinde lumânări sau candele în locuinţe. Pentru ca aceste sărbători să fie petrecute fără incidente, Inspectoratul...