Basescu propune concedierea angajatilor cu performante slabe in loc de zece zile de concediu fara plata pentru bugetari

Basescu propune concedierea angajatilor cu performante slabe in loc de zece zile de concediu fara plata pentru bugetari

 TRAIAN BASESCU  

Trierea angajatilor prin testare, in locul concediului fortat! Presedintele Traian Basescu nu este de acord cu solutia propusa de guvern, zece zile de concediu fara plata pentru toti bugetarii pana la sfarsitul anului pentru a reduce cheltuielile bugetare.

Seful statului considera ca ar trebui organizate testari, pe baza carora sa ramana doar functionarii buni.

"Nu cred ca asta este solutia (zece zile concediu fara plata- n.r.). Avem in administratia locala foarte multa ineficienta", a spus seful statului, joi, la Tulcea, la o intalnire cu autoritatile locale, scrie NewIn.

Traian Basescu a adaugat ca, in conditiile in care, cel mai probabil, Guvernul va lasa la latitudinea sefilor de institutii sa aleaga intre a recurge la concedieri sau a impune concediul de 10 zile fara plata, el recomanda sa se recurga la testari in urma carora sa fie triati angajatii buni, iar cei slabi sa plece.

"Recomandarea mea este, indiferent de culoarea politica a sefului de institutie, solutia corecta este - eu asta as face daca as fi presedintele unei institutii -, as face testari: cei buni raman, ceilalti pleaca. Stim cu totii ca avem un balast la nivel bugetar", le-a spus Basescu autoritatilor locale tulcene.

Seful statului a spus ca prin diminuarea veniturilor, in urma concediului fara plata, atat ale functionarilor valorosi, cat si ale celor mai putin capabili, exista riscul ca cei buni sa plece. Basescu a mai spus ca statul "a ramas la fel de cheltuitor" si ca nu este capabil sa se adapteze la criza.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Campanie de informare a elevilor cu privire la normele de siguranță, desfășurată de jandarmi în Botoșani și în alte două localități!

Saturday, 7 September 2024

Activitatea s-a desfășurat în cadrul campaniei de informare „Școli în siguranță", premergătoare deschiderii anului școlar 2024 – 2025, și a constat în discu...

Transportul copiilor în mașină: Ce spune Codul Rutier!

Saturday, 7 September 2024

Dar, la fel de important, Codul Rutier stabilește de la ce vârstă au voie copiii în mașină, indiferent de locul pe care îl ocupă. Conform legii, copiii care nu au împli...

Valeriu Iftime: „Mergem înainte, la fel de hotărât!”

Saturday, 7 September 2024

Cam asta a fost reacția mea când am citit postarea doamnei Federovici, în care sunt acuzat de misoginism. Confuzie totală A trebuit să citesc de două ori ca să mă asigur că mintea n...