Băsescu: Ponta şi Antonescu să demisioneze!

Băsescu: Ponta şi Antonescu să demisioneze!
Aranjamentul între Ponta şi Antonescu, pe legea amnistiei şi graţierii şi pe modificările la Codul Penal, s-a făcut luni, susţine preşedintele Traian Băsescu.

"Ponta minte. Crin Antonescu, la fel. Şi ieri a minţit când s-a făcut că dă înapoi. Au ştiut amândoi. Aranjamentul între Ponta şi Antonescu, pe legea amnistiei şi graţierii şi pe modificările la Codul Penal, s-a făcut luni, înainte de plecarea lui Ponta. Amândoi au ştiut foarte bine. Astăzi vă pot confirma că s-au înţeles amândoi ca, în timp ce Victor Ponta e la Johannesburg, aceste legi să treacă. Când au văzut că e groasă, au început să facă paşi înapoi, pe principiul "scapă cine poate".  Ei s-au discreditat profund cu lovitura de stat de anul trecut, din vară. Alegerile le-au mai dat o şansă. Acum nu mai merge. Ponta, Antonescu şi Voiculescu sunt marii aranjori ai jocului", a spus Băsescu, la B1.

"Bruxelles-ul nu a spus nimic la instalarea lor la putere după alegeri. La 70%, nu ai ce să spui. Ponta, pentru credibilizarea acestui moment, împreună cu Ministerul de Externe au stabilit să îl izoleze pe preşedinte, nu mai face nicio vizită. Toate vizitele le face în numele premierului. L-au plimbat prin toată Europa, dar ei au crezut că au convins. De aceea şi-au imaginat că acum, după ce l-am plimbat ca pe sfintele moaşte pe plagiator prin toate cancelariile, când va da lovitura în legislaţia anticorupţie, toată lumea va spune îl cunoaştem. Din păcate, ce nu a înţeles Ponta: în nicio cancelarie nu a fost crezut", a mai spus Băsescu.

Băsescu le-a cerut lui Ponta, Antonescu și Zgonea să demisioneze.

"O măsură internă radicală ar fi dizolvarea parlamentului, dar eu nu pot face asta. Avem în schimb alta, Antonescu, Ponta, Zgonea să demisioneze imediat", a spus Băsescu.

Premierul Victor Ponta nu a vrut să comenteze declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu.

Crin Antonescu, preşedintele PNL, spune că nu a avut nicio înţelegere cu Victor Ponta sau cu altcineva despre modificările din Codul Penal.

"Nu am avut nicio înţelegere de niciun fel, nici măcar vreo discuţie, cu domnul Ponta sau cu altcineva despre modificările din Codul Penal. Acestea este adevărul. Domnul Băsescu, nu îl mai calific eu, ştiţi. Despre demisii, nu Băsescu poate să vorbească, om cramponat de scaun, în mod jenant, după ce aproape 90% dintre cetăţenii care s-au prezentat la referendum i-au spus să plece. Nu am avut nicio discuţie privitoare la modificările din Codul Penal cu Ponta sau altcineva", a spus Antonescu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Șefii MAI băgați în ședință de prefectul Sorin Cornilă. „Este o perioadă plină de evenimente...” (foto)

astăzi, 15:44
71

Sorin Cornilă, prefectul județului Botoșani, a convocat miercuri o ședință operativă cu șefii structurilor MAI din județ.La întâlnirea de lucru au participat Comisar șef Cost...

(A) Anunț de interes public pentru locuitorii comunei Mihai Eminescu

astăzi, 15:40
63

Primăria comunei Mihai Eminescu aduce la cunoștință tuturor locuitorilor comunei că, potrivit art. 2, alin (2) lit. d) din Legea 98/2016 privind achizițiile publice, primăria are obligația ca ...

(P) Vrei să găteşti mâncare gustoasă? Iată 7 trucuri pe care trebuie să le încerci

astăzi, 15:30
51

Mâncarea gustoasă şi aromată nu se găseşte doar la restaurante sau la fast-food, ci poate deveni parte din alimentaţia ta zilnică. Poţi să găteşti gustos acasă, indiferent de câ...