Băsescu: Nu miniştrii sunt responsabili de corupţie!

Băsescu: Nu miniştrii sunt responsabili de corupţie!

 TRAIAN BASESCU  

Preşedintele Traian Băsescu a precizat, într-o declaraţie de presă susţinută marţi seară, că sindicaliştii au, împreună cu politicienii, responsabilitatea de a curăţa sistemul public de corupţie. El a spus că liderii sindicali au impresia că funcţionarii sunt îngeraşi, în timp ce, de fapt, funcţionarii iau şpagă şi "vămuiesc" proiectele şi fondurile, nu miniştrii.

"În opinia liderilor sindicali, funcţionarii sunt nişte îngeraşi. Dar să ştiţi că nu miniştrii fac proiectele, nu miniştrii ţin proiectele la aprobare până ori îşi iau şpaga, ori resping proiectul, ci funcţionarii pe care liderii sindicali îi reprezintă. Nu miniştrii sunt de ani şi ani responsabili de gestionarea fondurilor, dar cei care vămuiesc proiectele sunt funcţionarii", a declarat şeful statului. "Ori aici trebuie făcută curăţenie radicală. Nu avem variantă decât să privim acest moment al adevărului cu responsabilitate din partea fiecăruia", a adăugat el.

Totodată, Băsescu le-a răspuns liderilor sindicali că nu le cere nimeni să descopere corupţia, dar că trebuie să împartă cu politicienii responsabilitatea curăţării sistemului public.

"Unii lideri sindicali spun că nu e treaba lor să descopere corupţia. Nu spune nimeni că e treaba lor, dar nici statul nu poate plăti câte un poliţist sau un procuror pentru fiecare funcţionar. Şi ei au responsabilitate pentru cei pe care îi apără fără rezerve. Nu avem atâţia bani încât să alocăm un procuror fiecărui funcţionar", a spus şeful statului, citat de Realitatea.net.

"Şi ei au responsabilitatea, alături de miniştrii, de politicieni, de a contribui la curăţarea sistemului public de corupţie, de cei care nu aprobă proiecte europene decât dacă îşi văd propriul profit", le-a transmis Băsescu sindicaliştilor.

"Toţi, că sunt politicieni, sindicalişti, trebuie să înţelegem că nu mai merge cu minciuna", a subliniat el.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Comorile Botoșaniului: Bisericuța veche de aproape trei secole în care creștinii își unesc și astăzi destinele! (Foto)

astăzi, 07:57
50

Aici, în urmă cu mai bine de un sfert de secol, în micuța bisericuță de lemn pășea Regele Mihai al României.Bisericuța de lemn din Brăești este de o frumusețe cuceritoa...

Joaca unui copil de 6 ani: Tone de furaje făcute scrum în curtea bunicilor! (Foto)

astăzi, 07:19
395

S-a întâmplat seara trecută, în localitatea Cristești. Îngrijorați că incendiul ar putea să se extindă, oamenii au sunat după ajutor. La fața locului au ajuns,...

Calendar ortodox: Credincioșii sărbătoresc astăzi a treia zi de Paști!

astăzi, 07:15
37

În această zi, oamenii obișnuiesc să meargă la biserică, pentru a participa la slujbă, sărbătorind Învierea Domnului, apoi vizitează cimitirele, pentru a aprinde lumânări c...