Basescu: Nu exista riscul unui conflict intre Romania si Federatia Rusa

"Romania nu e o tara pregatita de razboi si nici nu vom ridica gradul de alerta, sa impartim pusti la populatie".  
 
Presedintele Traian Basescu a afirmat, miercuri seara, ca nu exista riscul unui conflict intre statul roman si Rusia.

"Pentru Romania nu exista riscul unui conflict cu Federatia Rusa, cel putin nu in conjuctura actuala. Romania nu e o tara pregatita de razboi si nici nu vom ridica gradul de alerta, sa impartim pusti la populatie", a declarat seful statului.

"Nu exista acest risc - suntem stat suveran si independente, membru al UE, al NATO", a subliniat Basescu.

"Asta nu inseamna ca evenimentele din Crimeea si Transnistria, unde gradul de alerta a fost ridicat la nivel maxim, chiar daca ieri a fost scazut, nu inseamna ca armata romana sta si asteapta primavara", a explicat presedintele.

"Armata isi face toate programnele de instruire, toate aplicatiile asa cum au fost programate. Azi am dat dispozite statului major al armatei sa mute aplicatiile prevazute in partea a doua a anului. Am pus la dispozitie statul aerian pentru avioanele AWACS, Romania efectueaza in perioada 17 - 21 martie zboruri deasupra teritoriului Ucraina, in programul Cer deschis", a spus Traian Basescu.

"Daca azi nu exista niciun pericol, ceea ce va spuneam de conflictele inghetate prezinta un risc de destabilizare regionala, pot izbucni pe rand, sa afecteze suveranitatea unor state prietene, sau avand in vedere ca sunt destul de bine controlate pot izbucni si simultan. Dati-mi voie sa gandesc si in cele mai severe variante iar atunci regiunea ar fi un cerc de foc", a continuat seful statului.

"Intrebarea e suntem toti aliatii pregatiti pentru o astfel de evolutie, iar raspunsul e ca trebuie sa fim pregatiti. Acum, pe conflictul ruso-ucrainean nu avem riscuri imediate, sa ne trezim cu tancurile vreunui stat la frontiera", a subliniat Basescu.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Furtună puternică și ploi în Botoșani: Stâlpi de telefonie și copaci la pământ, fire electrice rupte de vânt! (Foto, Video)

Sunday, 29 September 2024

În localitatea Pomârla, drumul spre Vama Racovăț era blocat parțial de un stâlp de telefonie. Au acționat pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi, cu accesorii specifice, da...

Prefectul Dan Nechifor și șeful ISU Botoșani, verificări la serviciile de permanență din județ! (Foto)

Sunday, 29 September 2024

Prefectul județului, Dan Nechifor, a verificat, în această seară, modul în care au fost puse în aplicare măsurile preventive și de intervenție la nivelul unităților administr...

Polițiștii din Botoșani au năvălit în Centrul Vechi, ce constatări au făcut! (foto)

Sunday, 29 September 2024

În noaptea de 28 spre 29 septembrie, între orele 18.00-02.00, a fost desfășurată o razie, cu efective mărite, pe raza orașului municipiului Botoșani și a comunelor arondate Secțiil...