Băsescu nu este de acord cu confiscarea mașinilor

Băsescu nu este de acord cu confiscarea mașinilor
Preşedintele Traian Băsescu a declarat ieri că, în loc să li se confiște mașinile, ar fi mai eficient ca șoferii care au accidentat mortal alte persoane și au încălcat regulile de circulație să fie condamnați la închisoare cu executare.

"În ceea ce priveşte confiscarea maşinii, putem fi furioşi oricând vedem un accident. Cred că şi domnul pe care eu l-am telescopat acum câteva săptămâni ar fi vrut să mi se confişte maşina în momentul acela, dar discutăm totuşi de proprietate. Ce mi se pare însă important pentru a stăvili accidentele pe drumurile naţionale: dacă observaţi, omori şi câte trei într-un accident şi omori din culpă, drept pentru care te condamnă cu suspendare", a afirmat președintele Băsescu.

"Dacă domnii conducători auto ar şti că atunci când fac accidente şi sunt băuţi, când fac accidente călcând linia continuă, când fac accidente şi omoară oameni, când gonesc cu viteze mult peste limitele legale şi omoară oameni, dacă ar şti că în condiţiile astea instanţele îi trimit la puşcărie, îi condamnă cu executare, cred că ar fi mult mai eficient decât să ne punem problema sa confiscăm maşina", a spus Băsescu, citat de agerpres.ro.

Recent, premierul Victor Ponta a propus confiscarea mașinilor șoferilor vitezomani care sunt surprinşi circulând cu peste 200 kilometri la oră.

"Eu cred că ar fi bine, şi sunt dispus să fiu luat de guler şi dat afară din biroul de prim-ministru atât timp cât cred că e un lucru bun", a spus el.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Angela Paveliuc-Olariu, despre odiseea ouălor încondeiate de Paște. „Cojile de ou aveau şi ele importanţa lor”

astăzi, 14:07
9

Pentru Angela-Paveliuc Olariu, aşa cum chiar ea recunoaşte, etnografia a fost un adevărat refugiu, unul care a purtat-o pe culmile frumuseţilor tradiţionale.Vorbeşte cu drag despre etnografi...

PSD Botoșani : „Lumina Sfântă să vă călăuzească pretutindeni, cu liniște și pace în suflet!”

astăzi, 13:09
30

Să întâmpinăm cu bucurie Sărbătoarea Paștelui și să împărtășim împreună taina Învierii Mântuitorului!Lumina Sfântă să vă călăuzească pret...

(P) Geamuri curate, fără pete și fără stres, în 5 pași simpli

astăzi, 11:52
82

Știi acel moment când soarele strălucește fermecător prin ferestre și scoate la iveală urmele inestetice ale degetelor, petele lăsate de picurii de ploaie sau urmele de la ultima sesiune ...