BASESCU: Nominalizarile premierului pentru Buget si Cultura, NEPOTRIVITE

BASESCU: Nominalizarile premierului pentru Buget si Cultura, NEPOTRIVITE
Presedintele Traian Basescu a sustinut o declaratie de presa, la Cotroceni. Principalele declaratii ale presedintelui:

Legat de nominalizarile pentru buget si cultura. Eu le consider nepotrivite, ceea ce nu inseamna ca astazi le-am si respins. De ce le consider nepotrivite.

La cultura, Biro. De la dansa am aflat ca nu are niciun biped in familie si ca in Romania se nasc tot mai putin bipezi. Cred ca avem o problema complicata de intelegere a limbii romane. Ministerul Culturii nu e un minister care are multi bani, dar lucreaza cu intelectualitatea din Romania. Cultura romaneasca este 90% o cultura de limba romana. Am apreciat foarte mult ministri ca Marko Bela sau Kelemen Hunor. Nu este vorba despre o observatie facuta unui ministru care provine din minoritatea maghiara, dar nu as vrea ca ministrul Culturii sa fie urmarit de povestile cu copii bipezi. Exprim rezerve fata de aceasta nominalizare.

Nu sunt adeptul ideii ca fiecare minister trebuie sa aiba in frunte un specialist in domeniu. Nu o sa am nimic impotriva ca la Sanatate sa fie un economist. Cand vorbim despre Cultura, unde ministru e in contact cu elita culturala a tarii, cred ca o legatura cu aceasta elita sa existe.

Mi se pare nepotrivita desemnarea de la Buget. Cea mai complexa experienta a lui Manda este legata de functia de director la Casa Studentilor din Craiova. Singurul calcul economic de acolo e valoarea bioletelor rupte intr-o zi de sambata. Ministrul Bugetului inseamna mult mai mult. Cred ca domnul Manda nu e potrivit pentru aceasta functie. Încerc sa imi imaginez discutia cu FMI, UE si BM cu cei doi ministri, Petrescu si Manda. Va rog sa ma credeti ca nu sunt intr-o situatie placuta. Va asigur ca am facut toate eforturile sa inteleg logica desemnarilor.

Sunt de acord cu promovarea tinerilor si am facut-o. Multi au confirmat: Sulfina Barbu, Elena Udrea. Dar sa punem Finantele intr-o astfel de situatie e o mare eroare.

Pentru ca nu au existat conditii sa discut cu premierul inainte de nominalizari, trasnmit rugamintea ca pana miercuri sa se gandeasca la alte solutii. Guvernul nu e o institutie in care sa faci incercari pe Cultura si Buget.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

DNSC avertizează: Neatenția și entuziasmul sărbătorilor vă pot lăsa pradă infractorilor cibernetici! Cum vă puteți proteja!

astăzi, 16:29
10

”Este esenţial să rămâneţi la curent cu cele mai recente ameninţări, deoarece sărbătorile vin împreună cu riscuri de fraudă online. Infractorii cibernetici folosesc frecven...

Bărbați condamnați pentru infracțiuni în Suceava, arestați și încarcerați în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:22
28

Un bărbat domiciliat în localitatea Hănțești, condamnat la pedeapsa de 1 an 6 luni închisoare, a fost identificat de către patrula Secției 8 Poliție Rurală Adâncata pe raza c...

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
135

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...