Basescu: Majoritatea parlamentara a refuzat azi sa lase justitia libera

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti seara, in cadrul unei conferinte de presa ca majoritatea parlamentara care a decis sa respinga urmarirea penala a lui Daniel Chitoiu a refuzat sa lase justitia libera.

Declaratiile presedintelui:

"Am constatat ca majoritatea parlamentara a refuzat astazi (n.r. marti) sa lase justitia libera in condtiile in care Parlamentul Romaniei este acuzat in raportul UE care vizeaza actele de coruptie si care se refera la toate cele 28 de stat dar la noi e mentionat Parlamentul ca o institutie care imapiedica independenta justitiei", a declarat presedintele.

"Noul episod, cel legat de dl Chitoiu este o confirmare a ceea ce s-a inscris in raportul MCV dar si in raportul cu privire la coruptia la nivelul UE. Parlamentul este o institutie care nu respecta standaredele statului de drept. Acest episod are si o alta conotatie pentru ca el viza o ancheta cu privire la modul in care o OUG, 94/2013 cu privire la ASF a fost emisa si manipulata de diversi politicieni si confirma faptul ca guverbul Ponta e un guvern corupt", a precizat Basescu.

"Daca s-ar fi dat aviz ca Chitoiu sa fie anchetat cu certitudine ar fi trebuit sa spuna si cum a primit aprobarea de la premier. Cu privire la aceasta OUG Chitoiu a spus cateva minciuni in Parlament care au parut a fi o justificare. Chitoiu minte. El a avut sesizari nu de la FMI sau alte institutii, care s-au manifestat si au avut exigente de modificare a legislatiei ASF, dar legea initiala de functionare a fost retrimisa de mine in Parlament exact din cauza modificarilor care ulterior au venit si din partea FMI: probleme legate de vechime - in sesizarea mea se cereau 10 ani, nu au acceptat, au ramas la 7 ani, si cand au avut nevoie sa elimine pe cineva au ramas la 7 ani", a mai spus seful statului.

"Azi (n.r. marti), majoritatea parlamentara, si in mod deosebit PSD, partener cu UDMR, au protrejat investigarea unui act de coruptie la nivel parlamentar. Analizand modul de reactie al Parlamentului, am mai constatat un lucru: Parlamentul a refuzat sa constate incetarea mandatului pentru doi parlamentari declarati definitiv incompatibili - Daniel Akos Mora si Stefan Bucur Stoica, constatati ca fiind incompatibili, si nimeni nu a luat nota de aceste hotarari. Este un numar destul de mare de parlamentari pentru care s-a cerut aprobare pentru inceperea urmaririi penale si a fost refuzata: Varujan Vosganian, Laszlo Borbely, Victor Paul Dobre, Daniel Chitoiu", a continuat Traian Basescu.

"Mai avem si parlamentari pentru care s-a refuzat ridicarea imunitatii in vederea arestarii - Cosma Vlad Alexandru si Ion Stan. E foarte interesant ca pentru parlamentarul `auto`, Coman, s-a incuviintat imediat arestarea", a precizat presedintele.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Furtună puternică și ploi în Botoșani: Stâlpi de telefonie și copaci la pământ, fire electrice rupte de vânt! (Foto, Video)

Sunday, 29 September 2024

În localitatea Pomârla, drumul spre Vama Racovăț era blocat parțial de un stâlp de telefonie. Au acționat pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi, cu accesorii specifice, da...

Prefectul Dan Nechifor și șeful ISU Botoșani, verificări la serviciile de permanență din județ! (Foto)

Sunday, 29 September 2024

Prefectul județului, Dan Nechifor, a verificat, în această seară, modul în care au fost puse în aplicare măsurile preventive și de intervenție la nivelul unităților administr...

Polițiștii din Botoșani au năvălit în Centrul Vechi, ce constatări au făcut! (foto)

Sunday, 29 September 2024

În noaptea de 28 spre 29 septembrie, între orele 18.00-02.00, a fost desfășurată o razie, cu efective mărite, pe raza orașului municipiului Botoșani și a comunelor arondate Secțiil...