Băsescu, la parada militară din Capitală: La mulţi ani, sănătate şi putere, că dumneavoastră vă e greu, nu mie

Băsescu, la parada militară din Capitală: La mulţi ani, sănătate şi putere, că dumneavoastră vă e greu, nu mie
Preşedintele Traian Băsescu, preşedintele Senatului, Vasile Blaga, fostul şef al statului Emil Constantinescu, miniştri şi alţi oficiali au fost prezenţi la parada militară din Capitală, la care au asistat aproximativ 7.000 de persoane, aproape de trei ori mai mult decât în anii trecuţi.

Preşedintele Traian Băsescu a făcut o baie de mulţime la Arcul de Triumf, după încheierea paradei militare de Ziua Naţională, la care a asistat, scrie Mediafax.

Parada militară organizată în Capitală a durat aproape două ore şi s-a desfăşurat fără incidente. La eveniment au participat aproximativ 7.000 de persoane.

După încheierea paradei, preşedintele Băsescu a plecat de la tribuna oficială către maşina prezidenţială. El s-a urcat în maşină, însă după câţiva metri autoturismul a oprit, iar preşedintele a coborât şi s-a îndreptat spre mulţime.

Preşedintele Băsescu a dat mâna cu zeci de persoane. Au fost însă şi oameni care i-au adresat reproşuri, precum şi unii care l-au huiduit.

După câteva minute, preşedintele a urcat în maşină, însă doar pentru a traversa Piaţa Arcului de Triumf şi coborî din nou pentru a da mâna cu oamenii. El a a făcut o nouă baie de mulţime, după care s-a urcat în maşină şi a plecat.

Majoritatea cetăţenilor i-au urat preşedintelui "La mulţi ani!" şi sănătate, iar şeful statului a dat mâna cu toţi cei aflaţi în primul rând în spatele gardurilor de protecţie şi i-a mângâiat pe cap pe copii.

La un moment dat, o femeie i-a spus preşedintelui: "La mulţi ani şi sănătate!". Traian Băsescu: "Doamnă, La mulţi ani, sănătate şi putere, că dumneavoastră vă e greu, nu mie".

În schimb, un bărbat i-a strigat "Ruşine! Ruşine!", iar preşedintele a răspuns: "Aşa e! Şi ruşine, şi bine, şi de toate". Şeful statului a fost huiduit de bărbatul respectiv şi de alte câteva persoane din jurul acestuia, care i-au strigat "Trădătorule!".

De asemenea, unul dintre cei aflaţi în public i-a strigat preşedintelui "Demnitate!".

Înainte de a pleca, Traian Băsescu a declarat că acum este un moment aproape la fel de greu ca în urmă cu 93 de ani.

"La mulţi ani! De 1 Decembrie s-au întâmplat lucruri extraordinare în România acum 93 de ani, însă acum este un moment aproape la fel de greu, că aşa este situaţia peste tot în lume. Ar trebui să fim cel puţin la fel de tari", a spus preşedintele, citat de Mediafax.

La ceremoniile de la Arcul de triumf au mai fost prezenţi minştrii Gabriel Oprea, Daniel Funeriu, Cătălin Predoiu, Elena Udrea, care a venit însoţită de un copil.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Specialiștii antidrog, la datorie și în perioada Sărbătorilor!

astăzi, 19:15
48

În perioada minivacanțe de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale, specialiștii antidrog au desfășurat activități specifice de informare, evaluare, consiliere şi asistență specializată pen...

Sancțiuni de sute de mii de lei aplicate de polițiștii botoșăneni în perioada sărbătorilor!

astăzi, 18:47
53

Astfel, în medie, zilnic au acționat peste 150 de polițiști, fiind organizate 32 de  acțiuni punctuale, atât în zona localurilor publice și a celor în care se formeaz...

Peste 350 de jandarmi au asigurat ordinea în Botoșani în perioada minivacanței de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale

astăzi, 18:00
35

Dacă majoritatea cetățenilor a înțeles importanța adoptării unui comportament civilizat, au existat totuși situații în care a fost necesară aplicarea a 77 sancțiuni contrave...